Autoverzekering Afsluiten Voor Aankoop

Welke Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Autoverzekering annuleren

Wil je de verzekering van je auto annuleren? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij zal jouw autoverzekering over het algemeen binnen een maand stoppen. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar en zeg dan pas je huidige autoverzekering op! Wil je de autoverzekering annuleren omdat je verzekeringsmaatschappij een stijging van de premie invoert of de gangbare voorwaarden wijzigt, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn stopzetten.

No-claimbeschermer

Een aantal autoverzekeringsmaatschappijen bieden tevens de optie om je extra te verzekeren met een no-claimbeschermer. Met deze beschermer kun je één maal per jaar schade claimen zonder dat de premie van je autoverzekering omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim lager wordt. Het claimen van deze gebreken heeft desalniettemin wel invloed op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het hierdoor een mogelijkheid dat je premie wel verhoogd wordt als gevolg van het mindere aantal schadevrije jaren.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeraars. Regel dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto hebt gekocht. U kunt het beste de verschillende providers met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle optionele eigenschappen zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor jonge bestuurders zijn er ook speciale verzekeringen, en kijk hier ook goed welke zaken er allemaal zijn. De prijs kan heel veel verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u simpel online doen. Dit is doorgaans niet heel moeilijk.

Prijs autoverzekering berekenen

Een autoverzekering vergelijken en de kostprijs berekenen kan alleen indien het type auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke factor is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Bij het berekenen van de autoverzekering maandprijs speelt dit uiteraard een rol.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je uitsluitend een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade uitbetaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen vergoed en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet uitbetaald worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto betaald.

No-claim van autoverzekering vergelijken

De meeste rijtuigenverzekeraars bieden verzekerden een korting aan op hun prijs voor de premie als zij gedurende een tijd geen schade claimen. Dit betekent dat als je schade claimt, je meer betaalt in de kostprijs. Om die reden is de no-claimbeschermer bedacht. Deze optie kost weliswaar iets extra, maar hiermee kun je jaarlijks één schadeclaim doen, zonder dat de korting omlaag gaat. Daarmee is dus te voorkomen dat je te maken krijgt met een hoge maandprijs als je schade claimt. Hier is meer te zien: welke autoverzekering

Scroll naar boven