reisverzekering

Wat-kost-een-reisverzekering

Tegenwoordig is het voor consumenten belangrijk om er zich mee bezig te houden dat een gevaar over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie wanneer u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor afreizen meemaken met een plotse situatie waarmee u niet kunt vertrekken, maar alsook gedurende uw trip kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt ongemakken die is ontstaan ten tijde van een vakantiereis. U heeft de gelegenheid om meer dan één rubrieken mee te verzekeren zoals: werelddekking, contant geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze opties kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering afsluiten.

Bijna alle goederen worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een bekendste reisverzekering heeft in de regel een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de eigendommen of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, hierdoor zou het kunnen dat u extra kosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuiskosten als u onverwacht ziek wordt of door een accident in het ziekenhuis komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde mogelijkheid op ziekte.

Wat is voor u een betere reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw tochtje gewenst is hoeven we u ongetwijfeld niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de goedkoopste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keuze maken uit twee opties. We maken onderscheid op dit vlak de tijdelijke reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste gelegenheid is verstandig als u er voor kiest om slechts 1 maal per twaalf maanden op vakantiereis te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend afsluiten commercieel namelijk niet zo voordelig. Een kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van afreizen en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde 12 maanden nog een onvoorziene reis? In dat situatie zult u nog eens een aparte, tijdelijke- of kortlopende reisverzekering moeten aan gaan.

Op welk moment is een reisverzekering doorlopend afsluiten interessant?

Een goede reisverzekering is er 1 die volledig is afgestemd op uw situatie. Vanzelfsprekend is een de meeste voordelige reisverzekering afsluiten leuk, maar op welk moment deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al in enkele stappen verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan alsook veruit de betere keuze voor natuurlijke personen die er voor kiezen om enkele malen per twaalf maanden andere oorden op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan twee keer per kalenderjaar op trip gaat (hetzij een zomerreis, een wintersportvakantiereis of gangbaar een citytrip) is het met het oog de kosten beter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en goedkope reisverzekering in 1 aan gaan is heel goed mogelijk.

Reisverzekering en dekking

Ga je een reisverzekering vinden? Dan zijn er veel mogelijkheden om je goed te verzekeren. Naast dat je kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kun je tevens dekkingen kiezen. De dekking die je kiest is bepalend voor je kosten en hoe goed je gedekt bent. Verzekeraars hebben de wereld in verscheidene dekkingsgebieden ingedeeld:

Nederlanddekking – Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.

Europabescherming – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat tevens Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.

Wereldbescherming – Alle landen en werelddelen.

Verder kun je alsook de reisduur bepalen en of je contant geld wilt verzekeren. Maar alsook medische kosten dekking, bagagebescherming of pechhulp kun je kiezen. Als je tijdens je vakantie mee gaat doen aan wintersport, duiken of een riskante sport moet je dit meestal extra verzekeren. Ook is het een optie een extra uitbetaling te krijgen als jij tijdens je vakantie een ongeval krijgt en je wordt hulpbehoevend of komt te overlijden. Allemaal extra gerustheid die voor jou doorslaggevend kunnen zijn gedurende je vakantie. hier vergelijkt alle reisverzekeringen met jouw gekozen dekkingen.

Als je graag op sneeuwvakantie gaat of een andere hoogrisico sport gaat aanwenden lopende je vakantie kan het nodig zijn dat je hier een speciale verzekering voor kunt afsluiten. De groep risicosporten bestaat naast wintersport uit berg-, lucht-, water- en meerdere andere sporten zoals rugby bijvoorbeeld. Kijk goed naar de voorwaarden als je op een actieve vakantie gaat.

Hierbij geldt wederom dat hoe groter de bedreigingen van de sport zijn, hoe hoger de maandprijs zal zijn. Tenslotte is het bij dit type verzekering veel belangrijker te regelen dat je een uitstekende bescherming hebt dan een zo voordelig mogelijke premie. Kijk er goed naar of er bepaalde uitzonderingen zijn en wat de uiterste hoogtes zijn van de schadeloosstellingen.

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer behoefte hebt om een reisverzekering te kiezen kunt u steeds een optie maken tussen zeer veel mogelijkheden. We onderscheiden op dit gebied de tijdelijke- of kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar ook bestaat er alsook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we de facto het best omschrijven als een cluster van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de gebruikelijke reisverzekering, ze wordt in het algemeen immer gebundeld met een speciale bescherming voor annuleren. Op deze wijze beschikt u dan ook over een compleet pakket waarmee u sowieso probleemloos op vakantiereis van huis kunt gaan. Bent u alsook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer gegevens willen ontvangen? Lees dan simpel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor geneeskundige kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en zorg dat je niet dubbel verzekerd bent. Over het algemeen kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel uitsparen.

Maximale schadeloosstellingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er op de keper beschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade eenvoudig wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis welbeschouwd moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als gevolg van zekere omstandigheden. Ook als je door zekere gebeurtenissen tijdens je vakantie verplicht bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering vinden. Zo easy is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven