all risk autoverzekering kosten

Wat Kost Een Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de betere voorwaarden. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de eenvoudige dekking van de verzekering voor je auto heb je de optie om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Je kunt bij de meeste autoverzekeringsmaatschappijen kiezen uit de nu komende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Een schadeverzekering inzittenden vergoedt de werkelijk geleden gebreken van de metgezellen die in jouw auto zaten lopende de aanrijding. Tevens hier maakt het niet uit wie er schuldig is.

Een schadeverzekering inzittenden is een aanvullende verzekering voor je auto. Die bescherming biedt tegen immateriële en niet-lichamelijke gebreken na een ongeluk. Meestal is dit een dekking maximaal 1.000.000,- euro. Met een inzittendenverzekering regel je dat je goede dekking hebt als er een aanrijdingis gebeurd.

No-claimbeschermer

Enkele autoverzekeringsmaatschappijen bieden tevens de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren met een bescherming van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1x per jaar schade claimen zonder dat de premie van de verzekering van je auto verhoogd wordt en zonder dat je korting op de no-claim verlaagd wordt. Het claimen van deze gebreken heeft daarentegen wel invloed op het aantal jaren schadevrij. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het daardoor mogelijk dat je kosten wel verhoogd wordt als gevolg van het verlaagde aantal gebrekenvrije jaren.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best lastig zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook in het geval u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog extra verzekerd te zijn. Wat er precies wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en de aanbieder waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan de auto van een ander verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald. Dit geldt echter niet voor alle gevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer de verzekeringnemer een gloednieuwe auto heeft gekocht. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel betaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn meerdere extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet gelijk een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde zaken hiervan interessant vindt. Zo is het een mogelijkheid om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een ongeval, of kunt u bijvoorbeeld het glas aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: wat kost een autoverzekering

Scroll naar boven