rechtsbijstandverzekering zzp

Wat Is De Beste Rechtsbijstandverzekering

Mocht u onverwachts rechtshulp nodig hebben, dan kan een rechtsbijstandverzekering u een hoop kosten schelen. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering bent u namelijk gedekt voor de onkosten van de benodigde rechtshulp.

Wat Is De Beste Rechtsbijstandverzekering: Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u zich voor juridische bijstand. Tevens wel rechtshulp genoemd. Onder meer bij problemen op het werk. Denk daarbij aan hulp bij het oplossen van problemen bij ontslag. Ook biedt de verzekering rechtshulp bij o.a. problemen in het verkeer of uitkeringsinstantie. Het kan zo zijn dat er voor jouw zaak een advocaat of een andere specialist nodig is die niet in dienst is van de rechtsbijstandverzekeraar. Je kunt dan zelf een advocaat of specialist kiezen. Voor deze externe kosten ben je verzekerd.

De voor- en nadelen van een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering heeft ten opzichte van andere juridische adviseurs meerdere voor- en nadelen. Ga voor uzelf goed na welke van onderstaande punten voor uw persoonlijke geval belangrijk zijn alvorens u besluit om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen betaalt de verzekeringnemer ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Dit werkt hetzelfde als bij de zorgverzekering: men dient eerst tot een bepaald bedrag zelf te betalen. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan elke maand behoorlijk wat schelen op de premie.

Scroll naar boven