Aansprakelijkheidsverzekering Betekenis

Voordeligste Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die het slimste bij jouw geval past.{met de beste kwaliteit-prijsverhouding.

Voordeligste Autoverzekering

Vind je de laagste kosten doorslaggevend? Bij ons vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Dat hangt natuurlijk af van je automobiel zijn bouwjaar, merk, je aantal jaren zonder schade en het aantal kilometers op de teller. Onze tip: selecteer niet echt naar prijs, maar tevens naar de polisvoorwaarden. Dat geld zeker in het geval van voordeligste autoverzekering.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je een verzekering voor je auto afsluit, kun je kiezen voor verschillende dekkingen: WA-verzekering, Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering + beperkt casco en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een WA + volledig casco verzekering voor je auto te nemen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 12 maanden en ouder, is enkel een WA-verzekering meestal voldoende.

  • WA-verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij toebrengt aan de auto van ander. Bij gebreken aan tastbare goederen is de dekking maximaal ruim twee miljoen euro, voor letselschade aan mensen is dit maximaal zeven en een half miljoen euro.

  • WA-verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een beperkt casco verzekering voor je auto ben je niet alleen beschermd bij schade die jij met je auto toebrengt aan andermans eigendommen, maar ook voor schade met je eigen auto, onder meer door storm. Ook diefstal en ruitschade wordt vaak vergoed door verzekeraars. Let als het even kan op dat je naar een schadehersteller gaat die afspraken heeft gemaakt met je verzekeringsmaatschappij.

  • Allrisk

Met een WA volledig casco verzekering verzekering voor je auto ben je verzekerd voor alle schade aan je auto. Of je zelf een aanrijding veroorzaakt of dat iemand jouw aanrijdt, je krijgt de schade vergoed. Een prettige gedachte.

Pechhulp

in de regel is er de optie om je aanvullend te verzekeren voor pechhulp in eigen land of bijvoorbeeld in heel Europa. Als je hiervoor een aanvullende verzekering voor je auto aangaat, krijg je te allen tijde assistentie als je onderweg pech hebt aan je auto.

Een pechhulpverzekering vergoedt onkosten als effect van pech met de auto. Met deze verzekering voor je auto krijg je linea recta hulp als je auto door pech en/of een motorisch defect niet meer kan rijden. Je hebt de optie voor een Holland en/of Europa dekking.

Een autoverzekering afsluiten

Een auto verzekeren is verplicht volgens de Nederlandse wetgeving en mag je dus niet vergeten als je een nieuwe auto koopt. Bij het afsluiten van een autoverzekering wil je wel zeker weten dat de verzekering voor de auto bij jouw situatie past en natuurlijk zo voordelig mogelijk. Onder andere de Consumentenbond en Kassa hebben in het verleden veel onderzoek gedaan naar autoverzekeringen. Het is niet alleen de kostprijs die bepaalt wat de beste autoverzekering is. Sterker nog, soms is het interessanter iets meer te betalen zodat je beter gedekt bent tegen eventuele schade. Het is dus belangrijk om van te voren goed te bedenken wat voor soort autoverzekering je wilt hebben.

Premieprijs autoverzekering berekenen

Een autoverzekering vergelijken en de kostprijs berekenen kan alleen indien het model auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke eigenschap is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Ook wordt er bij het berekenen van de autoverzekering rekening gehouden met geslacht en leeftijd.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je enkel een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade uitbetaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen vergoed en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet uitbetaald worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto vergoed.

No-claim van autoverzekering vergelijken

De meeste rijtuigenverzekeraars bieden verzekeringnemern een korting aan op hun maandprijs als zij gedurende een tijd geen schade claimen. Dit betekent dat als je schade claimt, je meer betaalt in de maandpremie. Om die reden is de no-claimbeschermer bedacht. Deze optie kost weliswaar iets extra, maar hiermee kun je jaarlijks één schadeclaim doen, zonder dat de korting omlaag gaat. Daarmee is dus te voorkomen dat je te maken krijgt met een hoge premieprijs als je schade claimt. Hier is meer te zien: voordeligste autoverzekering

Scroll naar boven