Wat Is Aansprakelijkheidsverzekering

Voordelige Autoverzekering

Door te vergelijken op onze website vind je de betere verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de betere condities. Of die

Autoverzekering beëindigen

Wil je de autoverzekering beëindigen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeraar. De verzekeringsmaatschappij zal jouw autoverzekering over het algemeen binnen 30 dagen stopzetten. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar en zeg dan pas je lopende autoverzekering op! Wil je de autoverzekering annuleren omdat je verzekeringsmaatschappij een premieverhoging invoert of de voorwaarden heeft aangepast, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn opzeggen.

No-claimbeschermer

Enkele autoverzekeraars geven tevens de optie om je extra te verzekeren met een bescherming van je no-claim. Met deze beschermer kun je één maal per 12 maanden gebreken laten betalen zonder dat de kosten van je autoverzekering verhoogd wordt en zonder dat je korting op de no-claim lager wordt. Het verhalen van deze schade heeft daarentegen wel effect op het aantal jaren schadevrij. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het hierdoor een optie dat je maandprijs wel meer wordt als gevolg van het verlaagde aantal schadevrije jaren.

Autoverzekeringen vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je bij ons autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de voordeligste autoverzekering. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen schade niet.
  • WA Plus (tevens wel WA + beperkt casco genoemd). Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu ook de ellende aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door onder meer een ongeval) wordt niet vergoed.
  • WA + volledig casco (tevens wel All Risk genoemd). Alles wat onder beperkt casco valt wordt betaald, maar nu wordt ook alle gebreken aan je eigen auto vergoed.

De keus voor de dekking hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de voordeligste autoverzekering en dekking: kwaliteit is tevens belangrijk. Ga je hier je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de juiste keuze kunt maken. Hier is meer te zien: voordelige autoverzekering

Scroll naar boven