wat is een rechtsbijstandverzekering

Vergelijk Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die advies biedt bij juridische problemen. Onder meer als je wordt ontslagen omdat het bedrijf gaat reorganiseren. Dan is het fijn als iemand je helpt die weet wat jouw rechten en plichten zijn.

Vergelijk Rechtsbijstandverzekering: Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt u een vergoeding voor de onkosten van een juridisch proces. Deze verzekering kan verscheidene terreinen beslaan: inkomen, verkeer, werk, etc. Tevens zijn er speciale rechtsbijstandverzekeringen voor ondernemers en studenten. Een rechtsbijstandsverzekeraar biedt juristen en advocaten aan om u te assisteren bij het juridische proces. Tevens de onkosten van de gerechtsgang worden betaald door de verzekeringsmaatschappij. Gerechtelijke hulp kan erg duur worden, het is daarom in de regel interessanter om een verzekering voor juridische hulp af te sluiten.

Voordelen van de rechtsbijstandverzekering

De jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering (enkele honderden euro’s per jaar) is eenvoudig terugverdiend als u deze kosten vergelijkt met de kosten van een advocaat of jurist bij een juridisch geschil.

  • De dekking geldt niet alleen voor uzelf, maar ook voor al uw gezinsleden.
  • U kunt door zekere modules wel of juist niet te selecteren, de bescherming van uw rechtsbijstandpolis min of meer op maat maken.
  • Een rechtsbijstandverzekering kan bijdragen aan het gevoel dat u bij onvoorziene juridische problemen niet voor grote juridische onkosten komt te staan.

    Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

    Net als bij veel andere verzekeringen betaalt de klant ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Niet alle verzekeraars werken met een eigen risico en bovendien is het eigen risicobedrag per verzekeraar verschillend. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan maandelijks behoorlijk wat schelen op de maandprijs.

Scroll naar boven