Uitvaartkosten vergelijken

Het is in Nederland niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Toch zijn er veel consumenten die voor een dergelijke verzekering gekozen hebben! Met een uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de vaak hoge kosten van een uitvaart, in het geval dat u zou overlijden.

Wat kost een uitvaart?

Verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken 

Er worden door Nederlandse verzekeraars verschillende soorten uitvaartverzekeringen aangeboden. Iedere uitvaartverzekering heeft z’n eigen voor- en nadelen voor een verzekeringnemer. Om een keuze te kunnen maken die naadloos aansluit bij uw persoonlijke behoeftes is het aangeraden om van te voren na te gaan welke verschillen er zijn tussen de verzekeringen. U kunt zich hierbij laten adviseren door de verzekeringsspecialisten van de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Een andere populaire soort uitvaartverzekering is een kapitaalverzekering. Bij dit type uitvaartverzekering krijgen uw nabestaanden een financiële vergoeding voor de organisatie van uw uitvaart. De vergoeding kan geïndexeerd zijn, wat betekent dat de hoogte van de betaling kan worden aangepast als gevolg van de inflatie op een bepaald moment. gewoonlijk ligt deze uitbetaling rond de zevenduizend euro, wat gelijk is aan gemiddelde kosten voor een uitvaart.

Een kapitaalverzekering of naturaverzekering? 

Het kan een tikkeltje moeilijk zijn om een keuze te maken tussen een kapitaal- of naturaverzekering wanneer u een uitvaartverzekering af wilt sluiten. In Nederland heeft 80% van de verzekeringnemern een van deze twee typen uitvaartverzekeringen afgesloten. Het voordeel van een kapitaalverzekering kan zijn dat het voor de achterblijvers mogelijk

Wat kost een uitvaart? 

Gemiddeld genomen kost een begrafenis of een crematie zo’n zevenduizend euro. Het is logischerwijs sterk van uw persoonlijke voorkeuren afhankelijk wat de exacte onkosten voor een uitvaart zullen zijn. In de afgelopen jaren is er bijvoorbeeld een duidelijke prijsstijging te zien in de kosten voor de gehele organisatie van een uitvaart.

Laat je nabestaanden probleemloos achter

Uitvaartverzekeringen vergelijken staat bij veel consumenten niet bovenaan de prioriteitenlijst terwijl het uiteindelijk heel goed is om te doen. Door een uitvaartverzekering aan te gaan en je laatste wensen vast te leggen zorg je voor een zo probleemloos mogelijk rouwproces van je nabestaanden. Daarbij gaat het niet alleen om de mogelijkheid of je begraven of gecremeerd wilt worden. Tevens de kosten voor de uitvaartkist, rouwkaarten, eventuele bloemstukken, een uitvaartbegeleider, overledenevervoer en een grafsteen zijn hiermee gedekt. Omdat het uitvaartverzekeringen vergelijken geen gangbare opgave is, geven we je hier alvast antwoorden op over het algemeen gestelde vragen.

Welke uitvaartverzekeringsvormen zijn er?

Bij iedere uitvaartverzekeraar kun je doorgaans sowieso kiezen uit twee verscheidene uitvaartverzekeringsvormen. Enerzijds is dit een verzekering in producten en uitvaartdiensten en aan de andere kant is dit een verzekering in geld. Welke van deze twee verzekeringsvormen je het voordeligste past, verschilt per persoon.

Producten- en uitvaartdienstenverzekering

Bij de verzekering voor producten- en uitvaartdiensten wordt geen geld uitgekeerd. Bij een verzekering in geld, laat je de invulling voor een groter deel aan je nabestaanden.

Uitvaartverzekering online regelen

Zo kun je tegenwoordig ook online je uitvaartverzekering regelen. De verzekeraars van de online uitvaartverzekeringsvormen geven aan de onkosten hierdoor zo laag mogelijk te kunnen houden. Daarom kom je gedurende het online uitvaartverzekeringen vergelijken termen tegen als ‘budget uitvaartverzekering’ en ‘de scherpste uitvaartpremies’. Tevens hiervoor geldt: kies wat het voordeligste bij je past. Maak een afspraak met een uitvaartverzekeraar als je een persoonlijk contact wilt. Kies voor een online uitvaartverzekering wanneer je jouw verzekering eenvoudig maar effectief wilt afsluiten.

Scroll naar boven