Aansprakelijkheidsverzekering Student

Tijdelijke-reisverzekering

Vandaagdedag is het voor veel mensen interessant om er zich van te vergewissen dat een probleem vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het geval op welk moment u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor weggaan meemaken met een niet verwachte situatie waardoor u niet kunt vertrekken, maar tevens tijdens uw trip kunnen er zich acute problemen voordoen. Het afsluiten van de goedkoopste reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van enkele opties af. bijvoorbeeld waar je tochtje naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per maand.

Dat het afsluiten van een reisverzekering interessant is voor iedereen die onbekommerd een vakantie wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De voordeligste reisverzekering aan gaan is tegenwoordig door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking eenvoudig, maar voor veel mensen is alsook het vinden van een de beste reisverzekering een vereiste. Een de meeste voordelige en een goede reisverzekering in één afsluiten is uitstekend mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigsheidsduur van de reisverzekering in kwestie alsook met de dekkingen die je kunt kiezen. Voor wat dit laatste betreft is het toch echt interessant om rekening te houden met het land naar waar u op vakantie gaat. bepaalde dekkingen worden bij een ten minste reisverzekering namelijk louter aangeboden indien de vakantiereis zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u extra kosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuiskosten als u onverwacht ziek wordt of door een accident in het privekliniek komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een accident.

Wat is er gedekt in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa op zijn minst verzekerd voor hulpverlening, plotse uitgaven, een calamiteit en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw vakantiereisverblijf.

Hulpverlening

Dag en nacht hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

 • het regelen van vervoer;
 • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding ten tijde van de terugreis;
 • het geven van adviezen;

Niet verwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor onvoorziene reis– en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of ineens naar huis moet terugkeren na een accident of ernstige ziekte. Of voor kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je ten tijde van een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de onverwachte kosten als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan tochtjeverblijf

Uitgaven door bijvoorbeeld ongemakken aan de inboedel van uw tripverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

Wat is voor u de voordeligste reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw vakantie gewenst is hoeven we u ongetwijfeld niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter een betere reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een mogelijkheid maken uit twee opties. We maken onderscheid op dit gebied de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste mogelijkheid is gewenst indien u er voor kiest om slechts één maal per twaalf maanden op trip te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend aan gaan met het oog de prijs namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke reisverzekering gaat wel in op de datum van afreizen en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht gedurende hetzelfde twaalf maanden nog een extra reis? In dat geval zult u nog eens een aparte, tijdelijke- of kortlopende reisverzekering moeten aan gaan.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

De beste reisverzekering is er 1 die in z’n geheel is afgestemd op uw situatie. Natuurlijk is een de goedkoopste reisverzekering aan gaan leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al simpel verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend afsluiten is dan alsook veruit de meeste voordelige keuze voor mensen die er voor kiezen om meer dan een malen per kalenderjaar andere oorden op te zoeken. Vanaf het geval dat u meer dan twee maal per 12 maanden op tochtje gaat (hetzij een zomerreis, een wintersportreis of algemeen een citytrip) is het financieel efficiënter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en de goedkoopste reisverzekering in één afsluiten is heel goed mogelijk.

Uiteenlopende beschermingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt in ieder geval dekking voor verlies, ongemak of diefstal van je bagage. Afhankelijk van je vakantiereis en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je je reisverzekering uitbreiden met dekking voor:

 • Geneeskundige kosten
 • Automobilistenhulp
 • hoogrisico sporten (bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen of diepzeeduiken)
 • Wintersport
 • Repatriëring (onverwachte terugkeer naar huis vanwege ziekte of een accident)
 • Contant geld
 • Studie buiten Nederland
 • Zakenreis
 • Overlijden en blijvende invaliditeit

Op basis van de beschermingen die je benodigd, zoeken wij de meest geschikte reisverzekering voor je uit.

Wat is de bekendste reisverzekering?

Het onderscheid tussen een doorsnee goede reisverzekering en een voordelige reisverzekeringwordt niet alleen gemaakt door de looptijd waarvoor ze wordt afgesloten. Ga dan ook immer voor het daadwerkelijk aan gaan van uw reisverzekering na welke dekkingen er exact worden geboden en of deze tevens geldig zijn voor het land of de regio waar u een vakantiereis naar heeft geboekt. Niet alle reisverzekeringen dekken bijvoorbeeld ten minste tochtjes naar United States, Australië of Azië, etc. Bovendien doet u er ook goed aan om voor het aan gaan van de beste reisverzekeringeven stil te blijven staan bij de aard van de vakantie. Zakelijke reizen worden door een alledaagse reisverzekering per slot van rekening ook in de regel niet betaalt en bovendien kunnen er tevens uitsluitingen gelden voor potentieel gevaarlijke reizen zoals wintersporttochtjes. ook dit is zeker iets waar u gericht op het aan gaan van de beste reisverzekeringrekening mee zult willen houden.

De premie van goedkopere reisverzekering

Tot slot is er Vanzelfsprekend nog de kostkostprijs van bekendste reisverzekering. Voor veel natuurlijke personen staat een goede reisverzekeringdan tevens gelijk aan een echt bekendste reisverzekering. Is dat echter wel correct? Niet altijd. Vanzelfsprekend is het te allen tijde zeer slim op welk moment u slechts een beperkte kosten moet betalen, maar daar staat tegenover dat u er wel zeker van moet zijn dat alle vereiste dekkingen daadwerkelijk worden aangeboden. Is dat niet het geval, dan kan dat u namelijk enkele vervelende verrassingen opleveren en dat kan zeker tevens niet de bedoeling zijn. De premie van een voordelige reisverzekeringmoet dan alsook altijd in lijn worden gezien met de precieze beschermingen die er door worden aangeboden.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor geneeskundige kosten (wellicht heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en zorg dat je niet dubbel gedekt bent. in de regel kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel uitsparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er tenslotte wat gebeurt wil je graag dat de gebreken eenvoudig wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg van belang bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf af te zeggen ten gevolge van bepaalde omstandigheden. Ook als je door zekere omstandigheden gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering aan gaan. Zo easy is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven