vodafone sim only

Telefoonabonnementen Vergelijken Sim Only

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt ugeld besparen op uwsmartphoneabonnement, kunt u SimOnly vergelijken en het meestgoedkope abonnement vinden. Als u al eentelefoon heeft, is een Sim Only contract ideaal voor u, want hierbij betaaltu enkel de abonnementskosten en niets extra voor het mobieltje.

Waarom Sim Only?

Bij een Sim Only krijgt u een nieuwe simkaart die u in uw eigen, vertrouwdeapparaat kunt plaatsen. Op deze manier kunt u nog enkele jaar gebruikmaken van uw smartphone. Vergelijk Sim Only abonnementen en kom er simpel achter wat het voordeligsteabonnement voor u is. U kiest simpelweg eenaanbieder, stelt uwcontract samen en meldt u aan voor een Sim Only abonnement. Vergelijk SimOnly en zie welk contract hetslimste bij u past. Onze site regelt de rest voor u.

Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn mobieltje ?

Er bestaan verschillende formatenSIM-kaarten. De 1ste mobiele telefoons haddeneen SIM-kaart van het formaat van een creditcard (85 x 54 mm), de Full-sizeSIM danwel de gebruikelijkeSIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met eenformaat van 25 x 15 mm. Deze vind je ook terug in oudere mobiele telefoons.

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleinerals gevolg van de telkens kleiner wordende smartphones. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruikgemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle smartphones. Micro-SIM kaarten passen in deregel wel in oudere smartphones, terwijl nieuwetypen veel gebruik maken van Nano-SIMkaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe toestel meteen ander formaat simkaart leverde daardoor veel gedoe op engedoe met bijvoorbeeld kaarthoudertjes/kaartvergroters enhet zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden deaanbieders tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis)kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen als je een nieuwe mobiel hebtgekocht en je oude kaart kan er niet in. Dan krijg je een nieuwe simkaart waaralle 3algemeneformaten inzitten, je kunt het formaat dat je benodigd er uitdrukken.

De verschillende simkaarten

Bij Sim Only,oftewel simkaart only, betaal je alleen voor het abonnement dat opde gratis simkaartstaat. Er zijn simkaarten in drie verscheidenesoorten: je hebt eengewonesimkaart, een micro simkaart en een nano simkaart. Hiervan is deordinairesimkaart de grootste, gevolgd door de micro simkaart en de nano simkaart.Demeest populaire mobiele telefoons die de laatste jarenuitgebracht zijn, zoals de iPhone 5/6 en de Samsung Galaxy S6, maken gebruikvan een nano simkaart. De iets oudere smartphones hebben meestal een micro simkaart nodig. Degewonesimkaart wordt telkens minder gebruikt in smartphones.

Als je een Sim Onlyabonnement bestelt, krijg je bij de meeste aanbiederseen 3-in-1 simkaart. Dit houdt in dat je altijd dejuiste simkaart hebt voor je mobieltje ;je simkaart knippen is dus niet nodig. Als detelecomprovider van jekeuzemogelijkheid geen 3-in-1 simkaart levert,krijg je bij je bestelling dekeuze voor een bepaald soortsimkaart.

Waarom is een Sim Only contracteen voordeligere keus?

Het verschil in de prijs bij een SimOnly contract zit hem volledig in het niet willen van demobieltje . Bij eenstandaardabonnement met een smartphone koop je jouw periodiekekosten van je abonnement in 2 delen.Een deel voor het abonnement en een deel voor jesmartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit debelminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor jetoestel bepalendat je na de duur van je contract jetelefoon voor 100% hebtafbetaald. Je betaalt je smartphone dus afin 12 of 24termijnen. Doordat je deze kosten bij een Sim Only abonnement niet hebt, worden jemaandelijkse onkosten veel lager. zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude mobieltje liggen, die bij een oud overeenkomst gebruikt is? Alleen de aanbieder waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de mobiele telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat over het algemeen dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet aankopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het goedkopere is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is denken wij genoeg om een inzicht te krijgen in je verbruik.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 1 of twee jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens mobiele telefonie bedrijven die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een contract zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je maandelijks veel meer dan op welk moment je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit.}

Welke simkaarten zijn er?

Er zijn drie formaten simkaarten: hetgewoneformaat, micro sim en nano sim. Hetalledaagseformaat werd ook vroeger gebruikt. Tegenwoordig gebruikenproviders hetformaat nog nauwelijks. De meeste smartphones hebben nu eenaansluiting voor een micro simkaart. Alleen de allernieuwste mobieletelefoons gebruiken een nano simkaart.

De meeste SimOnly aanbieders leveren de simkaart op alle formaten. Deconsument van het abonnement zondermobiele telefoon kan dan zelf de kaarten uitdrukken.

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

4G is een nieuwere techniek voor internetverbinding op demobiele telefoon. 3G en 4G verschillen ook in de snelheid: bij 3G kan de gebruiker maximaal 8Mbit per seconde gebruiken. Bij 4G is dat 150 Mbit per seconde. 4G werkt alleenop nieuwere smartphones, terwijl 3G op veruit demeeste smartphones werkt.

Waarom Sim Only vergelijken?

Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdienuitgegroeid tot de grootste Sim Onlyvergelijker van ons land. Wij hebben de afgelopenjaren dan ook de nodige ervaring opgedaan.

Besparen op jemobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in Nederlandhet aanbod van maarliefst 15 netwerkproviders. Bovendien bieden wijde mogelijkheid naast de prijzen ook de beoordelingen vanandere consumenten mee te nemen in jemogelijkheid voor een Sim Only.

Dagelijks wordt onze website voorzien van actuele prijzen. Zo kun jijweloverwogen een keus maken voorhet meest passende abonnement. Onze missie is dan ook om consumentenonnodige kosten te geldoverhouden, zodat we zorgeloos met elkaar in contactkunnen blijven.

Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

Loopt de contractduur van je abonnementop zijn eind, ben je tevreden over mobiele telefoon dieje hebt en heb je geen behoefte om te upgraden naar een nieuwer mobieltje ,dan is het interessant om over te stappen naar een Sim Only abonnement. Op dezemanier bespaar je de kosten voor de aanschaf van de smartphone. Niet alleen de eenmalige kosten, maartevens de maandelijkse kosten die worden doorberekend voor deaanschaf van de mobiele telefoon.

Overstappen naar een SimOnly contract is daarom een goede wijze om jemaandelijkse uitgaven voor een Mobielabonnement aanzienlijk te verlagen. En dat zonder in te boeten op de inhoudvan de service (debundeldata, het aantal belminuten en het aantal sms’jes).

Een tweede gewin is dat je kunt kiezen voor eenelke maand opzegbaar abonnement. Je bentdaardoor veel flexibeler om over te stappen naar een anderetelecomprovider. Bij eencontract inclusief smartphone tekenje een overeenkomst voor 1 of twee 12 maanden. Sinds kort kun je ook hier bij enkelepartijen voor maandcontracten kiezen, maar dan tegen een hoger maandbedrag,plus moet je het apparaat in één maal afbetalen als jeopzegt.

Stel dat je tenslotte een nieuwe smartphone nodig hebt, dan kun je zelfeen losse smartphone kiezen enaanschaffen. Nadeel kan zijn dat je het apparaat dan in 1keer moet betalen.

Welke aanbieders bieden Sim Only abonnementen aan?

SIM-only abonnementen worden aangebodendoor diversetelecomproviders. Providerszijn onder te verdelen in netwerk providers en virtueleproviders, tevens welMVNO’s genoemd.

Een netwerk aanbiederheeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. in veelsituaties bieden zij virtueleaanbieders toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding enonderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerktelecomprovider. Holland kent 4 netwerktelecomproviders:

  • KPN
  • T-Mobile
  • Vodafone
  • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk.Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

Een virtueletelecomaanbieder wordt meestal afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator).Een MVNO heeft zelf geen eigen fysiek netwerk enkoopt capaciteit in bij een netwerkprovider. MVNO’s richten zichhet meest op eenbepaalde doelgroep. Hieronder tref je eenoverzicht aan van enkele virtuele aanbieders die actief zijn indit land. De vetgedrukte namen betreft partijendie onafhankelijk inkopen en geen onderdeel zijn van een netwerkprovider:

  • Ben (T-Mobile)
  • hollandsnieuwe (Vodafone)
  • Robin Mobile (KPN)
  • Simpel (T-Mobile)
  • Simyo (KPN)
  • Youfone (KPN)

Scroll to top