vodafone sim only

Telefoonabonnementen Vergelijken Sim Only

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt u geld besparen op uw smartphoneabonnement, kunt u Sim Only vergelijken en het meest goedkope abonnement vinden. Als u al een telefoon heeft, is een Sim Only contract ideaal voor u, want hierbij betaalt u enkel de abonnementskosten en niets extra voor het mobieltje.

Waarom Sim Only?

Bij een Sim Only krijgt u een nieuwe simkaart die u in uw eigen, vertrouwde apparaat kunt plaatsen. Op deze manier kunt u nog enkele jaar gebruik maken van uw smartphone. Vergelijk Sim Only abonnementen en kom er simpel achter wat het voordeligste abonnement voor u is. U kiest simpelweg een aanbieder, stelt uw contract samen en meldt u aan voor een Sim Only abonnement. Vergelijk Sim Only en zie welk contract het slimste bij u past. Onze site regelt de rest voor u.

Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn mobieltje ?

Er bestaan verschillende formaten SIM-kaarten. De 1ste mobiele telefoons hadden een SIM-kaart van het formaat van een creditcard (85 x 54 mm), de Full-size SIM danwel de gebruikelijke SIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je ook terug in oudere mobiele telefoons.

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de telkens kleiner wordende smartphones. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle smartphones. Micro-SIM kaarten passen in de regel wel in oudere smartphones, terwijl nieuwe typen veel gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe toestel met een ander formaat simkaart leverde daardoor veel gedoe op en gedoe met bijvoorbeeld kaarthoudertjes/kaartvergroters en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de aanbieders tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen als je een nieuwe mobiel hebt gekocht en je oude kaart kan er niet in. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle 3 algemene formaten inzitten, je kunt het formaat dat je benodigd er uit drukken.

De verschillende simkaarten

Bij Sim Only, oftewel simkaart only, betaal je alleen voor het abonnement dat op de gratis simkaart staat. Er zijn simkaarten in drie verscheidene soorten: je hebt een gewone simkaart, een micro simkaart en een nano simkaart. Hiervan is de ordinaire simkaart de grootste, gevolgd door de micro simkaart en de nano simkaart.De meest populaire mobiele telefoons die de laatste jaren uitgebracht zijn, zoals de iPhone 5/6 en de Samsung Galaxy S6, maken gebruik van een nano simkaart. De iets oudere smartphones hebben meestal een micro simkaart nodig. De gewone simkaart wordt telkens minder gebruikt in smartphones.

Als je een Sim Only abonnement bestelt, krijg je bij de meeste aanbieders een 3-in-1 simkaart. Dit houdt in dat je altijd de juiste simkaart hebt voor je mobieltje ; je simkaart knippen is dus niet nodig. Als de telecomprovider van je keuzemogelijkheid geen 3-in-1 simkaart levert, krijg je bij je bestelling de keuze voor een bepaald soort simkaart.

Waarom is een Sim Only contract een voordeligere keus?

Het verschil in de prijs bij een Sim Only contract zit hem volledig in het niet willen van de mobieltje . Bij een standaard abonnement met een smartphone koop je jouw periodieke kosten van je abonnement in 2 delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je toestel bepalen dat je na de duur van je contract je telefoon voor 100% hebt afbetaald. Je betaalt je smartphone dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze kosten bij een Sim Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse onkosten veel lager. zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude mobieltje liggen, die bij een oud overeenkomst gebruikt is? Alleen de aanbieder waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de mobiele telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat over het algemeen dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet aankopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het goedkopere is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is denken wij genoeg om een inzicht te krijgen in je verbruik.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 1 of twee jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens mobiele telefonie bedrijven die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een contract zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je maandelijks veel meer dan op welk moment je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit.}

Welke simkaarten zijn er?

Er zijn drie formaten simkaarten: het gewone formaat, micro sim en nano sim. Het alledaagse formaat werd ook vroeger gebruikt. Tegenwoordig gebruiken providers het formaat nog nauwelijks. De meeste smartphones hebben nu een aansluiting voor een micro simkaart. Alleen de allernieuwste mobiele telefoons gebruiken een nano simkaart.

De meeste Sim Only aanbieders leveren de simkaart op alle formaten. De consument van het abonnement zonder mobiele telefoon kan dan zelf de kaarten uitdrukken.

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

4G is een nieuwere techniek voor internetverbinding op de mobiele telefoon. 3G en 4G verschillen ook in de snelheid: bij 3G kan de gebruiker maximaal 8 Mbit per seconde gebruiken. Bij 4G is dat 150 Mbit per seconde. 4G werkt alleen op nieuwere smartphones, terwijl 3G op veruit de meeste smartphones werkt.

Waarom Sim Only vergelijken?

Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van ons land. Wij hebben de afgelopen jaren dan ook de nodige ervaring opgedaan.

Besparen op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in Nederland het aanbod van maarliefst 15 netwerk providers. Bovendien bieden wij de mogelijkheid naast de prijzen ook de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je mogelijkheid voor een Sim Only.

Dagelijks wordt onze website voorzien van actuele prijzen. Zo kun jij weloverwogen een keus maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan ook om consumenten onnodige kosten te geld overhouden, zodat we zorgeloos met elkaar in contact kunnen blijven.

Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

Loopt de contractduur van je abonnement op zijn eind, ben je tevreden over mobiele telefoon die je hebt en heb je geen behoefte om te upgraden naar een nieuwer mobieltje , dan is het interessant om over te stappen naar een Sim Only abonnement. Op deze manier bespaar je de kosten voor de aanschaf van de smartphone. Niet alleen de eenmalige kosten, maar tevens de maandelijkse kosten die worden doorberekend voor de aanschaf van de mobiele telefoon.

Overstappen naar een Sim Only contract is daarom een goede wijze om je maandelijkse uitgaven voor een Mobiel abonnement aanzienlijk te verlagen. En dat zonder in te boeten op de inhoud van de service (de bundel data, het aantal belminuten en het aantal sms’jes).

Een tweede gewin is dat je kunt kiezen voor een elke maand opzegbaar abonnement. Je bent daardoor veel flexibeler om over te stappen naar een andere telecomprovider. Bij een contract inclusief smartphone teken je een overeenkomst voor 1 of twee 12 maanden. Sinds kort kun je ook hier bij enkele partijen voor maandcontracten kiezen, maar dan tegen een hoger maandbedrag, plus moet je het apparaat in één maal afbetalen als je opzegt.

Stel dat je tenslotte een nieuwe smartphone nodig hebt, dan kun je zelf een losse smartphone kiezen en aanschaffen. Nadeel kan zijn dat je het apparaat dan in 1 keer moet betalen.

Welke aanbieders bieden Sim Only abonnementen aan?

SIM-only abonnementen worden aangeboden door diverse telecomproviders. Providers zijn onder te verdelen in netwerk providers en virtuele providers, tevens wel MVNO’s genoemd.

Een netwerk aanbieder heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. in veel situaties bieden zij virtuele aanbieders toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk telecomprovider. Holland kent 4 netwerk telecomproviders:

  • KPN
  • T-Mobile
  • Vodafone
  • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk. Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

Een virtuele telecomaanbieder wordt meestal afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Een MVNO heeft zelf geen eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk provider. MVNO’s richten zich het meest op een bepaalde doelgroep. Hieronder tref je een overzicht aan van enkele virtuele aanbieders die actief zijn in dit land. De vetgedrukte namen betreft partijen die onafhankelijk inkopen en geen onderdeel zijn van een netwerkprovider:

  • Ben (T-Mobile)
  • hollandsnieuwe (Vodafone)
  • Robin Mobile (KPN)
  • Simpel (T-Mobile)
  • Simyo (KPN)
  • Youfone (KPN)

Scroll naar boven