sim only aanbieding

Telefoonabonnement Vergelijken Sim Only

Ben je op zoek naar een Sim Only-contract dat goed bij jou past? Bel eenvoudig helpt je makkelijk te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je altijd de juiste optie. Bij Bel easy vind je de slimste Sim Only-aanbiedingen van alle grote providers als T-Mobile en Simpel. Het maakt niet uit of je het goedkoopste Sim Only-abonnement zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Wat is een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement, vaak aangeduid als Sim Only of Sim Only, is een contract zonder een nieuwe mobieltje.

Bij een Sim Only abonnement ontvang je in de regel een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de provider en niet voor een telefoon. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.

Sim Only met 4G

Als je kiest voor een databundel met 4G, raden wij aan om te kiezen voor niet minder dan 1000MB aan internetdata. Uiteindelijk is het slimmer om een wat groter abonnement te kiezen; mocht je per tegenslag niet verbonden zijn met WiFi, ga je al snel buiten je bundel. Met 3G internet is het kwaliteitsverschil groter, dus dan heb je sneller door dat je niet met WiFi verbonden bent.

Het voordeligste 4G Sim Only abonnement met op zijn minst 1GB internet, is te kiezen vanaf €7,50. De meest uitgebreide 4G abonnementen kosten meer dan €12,50 per maand. Hiervoor krijg je 10 GB internet en onbeperkt bellen en sms’en. Meer dan genoeg dus, zelfs voor de extreme gebruiker.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een contract met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse contract kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per kalenderjaar. Bij een abonnement zonder smartphone kost een vergelijkbaar telefoon met abonnement 30 euro, op welk moment je de een mobile device los zou aanschaffen met een telecomabonnement is een contract kost dat in totaal 910 euro. Een normaal contract met smartphone is dan ook handig voor de beller die zo spoedig mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het apparaat los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een telecomabonnement in vele gevallen goedkoper is. zonder simlock|simlock vrije Samsung mobieltje} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de telecomaanbieder waarbij de telefoon oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van het smartphone afhalen. In de praktijk houdt in dat in de regel dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Welk internet en mobiel bellen abonnement het slimste bij jou past hangt af van verscheidene eigenschappen. Zo is het cruciaal om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe in de regel bel je met je telefoon? Vind je het van belang dat je razend simpel internet hebt? Of maak je in principe alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je benodigd en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Bij de meeste Sim Only providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter ook providers die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een mobiele telefonie bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je per maand veel meer dan wanneer je een Sim Only abonnement van 24 maanden afsluit.}

Uit welke abonnement kan ik kiezen?

Zoals gezegd heb je bij een contract zonder mobiele telefoon meer keuze in Sim Only aanbieders dan bij een contract met smartphone. Dat zijn echter niet allemaal verscheidene aanbieders met een eigen netwerk. In Nederland tellen wij officieel 4 grote mobiel bellen bedrijven met een eigen netwerk, namelijk:

  • KPN,
  • Vodafone,
  • T-Mobile en
  • Tele2.

Alle andere aanbieders maken gebruik van het netwerk van 1 van deze mobiele telefonie bedrijven. Zo maakt de Sim Only aanbieders hollandsnieuwe bijvoorbeeld gebruik van het netwerk Vodafone en heb je bij Simyo de betrouwbare bescherming van KPN. In totaal kent Nederland op dit moment twaalf verschillende Sim Only aanbieders.

Waarom betaal ik de eerste maand meer?

Voor het vinden van een nieuw abonnement, maakt de aanbieder kosten. De meeste providers brengen die kosten bij de nieuwe abonnee in rekening. Enkele providers verrekenen die kosten met de eerste maand, andere personen laten de aansluitkosten apart betalen.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande overeenkomst (bijna) is afgelopen, kun je doen wat je wilt. Je kunt overstappen naar een andere provider, of juist verlengen bij je huidige provider. Zorg er wel voor dat je jouw contract actief verlengt, en daarmee een nieuw contract afsluit. Want ook bij je eigen provider kan stilzwijgend verlengen erg duur uitvallen. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je contract een bepaald actietarief komt te vervallen, en je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw contract aan met over het algemeen ook nieuwe lage tarieven.

Stap je over van telecomaanbieder, dan wil je uiteraard wel je bestaande 06-nummer behouden. Die optie is wettelijk geregeld, en zodoende kun je bij alle providers gratis gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe provider zal dit volledig voor je regelen. Zij zeggen je huidige overeenkomst op en laten je weten op welk moment je nummer immers naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud ten hoogste twee maanden voor het einde van je huidige overeenkomst aanvraagt.

Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

Heb je nog een goed werkende mobieltje waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse mobiele telefoon aan te schaffen, dan is het gewenst om een los SIM-only contract af te sluiten. Let er wel op dat je een abonnement neemt dat past bij je verbruik.

De meeste aanbieders bieden SIM-only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (cluster data, minuten en sms’jes per maand) erg veel identiek is aan de inhoud van abonnementen waarbij terstond een nieuwe smartphone wordt geleverd. Onder andere Vodafone en Tele2.

En er zijn aanbieders die zich 100% gespecialiseerd hebben in het aanbieden van SIM-only abonnementen. Onder andere Simyo of Simpel. De prijzen bij dit soort partijen zijn over het algemeen laag.

Aanschaf van een SIM-only abonnement heeft een aantal voordelen ten opzichte van de aanschaf van een abonnement inclusief smartphone.

  • Je kunt aanzienlijk uitsparen op de kosten.
  • Kies voor een korte contractduur, dan kun je snel overstappen als een andere partij een goedkoper contract aanbiedt.

    Voordelen Sim Only internet

    Een Sim Only contract boven een mobieltje plus contract verkiezen zal betekenen dat je elke maand bespaart op je mobieltje kosten. Bij je huidige telecomaanbieder zul je ook nog eens meer korting krijgen wanneer je kiest voor het verlengen van je mobiele telefoon abonnement. Het verlengen van je smartphone abonnement bij je huidige aanbieder betekent niets meer dan dat je een nieuw contract aangaat voor een zekere periode. Doordat je kiest voor het verlengen van je overeenkomst zal de aanbieder je belonen met extra voordeel op je Sim Only abonnement. Je moet zelf actie ondernemen om te verlengen, want laat je het telefooncontract stilzwijgend doorlopen dan ontvang je geen extra korting.

Scroll naar boven