goedkoopste sim only

Telefoonabonnement Sim Only Vergelijken

Ben je op zoek naar een Sim Only-abonnement dat goed bij jou past? Bel gemakkelijk helpt je simpel te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je immer de juiste optie. Bij Bel eenvoudig vind je de voordeligste Sim Only-aanbiedingen van alle grote providers als KPN en Simpel. Het maakt niet uit of je het goedkoopste Sim Only-contract zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Sim Only vergelijken

Continu meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een smartphone kopen en daar een Sim Only abonnement bij aankopen, of dat klanten eerst voor een abonnement met smartphone kiezen en na de contractduur overstappen op Sim Only omdat zij hun smartphone nog goed genoeg vinden.

Maar dan zijn we er nog niet. Er zijn namelijk meer dan 10 verschillende Sim Only telecomaanbieders. Nu kun je die een voor één langsgaan en alle prijzen vergelijken, maar dat kost erg veel tijd. Onze site neemt dat werk uit handen en laat je in een easy overzicht spoorslags zien welk abonnement het voordeligst is voor jou.

Stel zelf uw abonnement samen, de mogelijkheid is volledig aan u.

 • Sim Only alleen bellen
 • Sim Only bellen en sms’en
 • Sim Only bellen, sms’en en internet

  Welke providers bieden Sim Only abonnementen aan?

  Sim Only abonnementen worden geboden door diverse providers. Providers zijn onder te verdelen in netwerk aanbieders en virtuele telecomaanbieders, ook wel MVNO’s genoemd.

  Een netwerk aanbieder heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. In de meeste gevallen bieden zij virtuele providers toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk aanbieder. Holland kent 4 netwerk providers:

  • KPN
  • T-Mobile
  • Vodafone
  • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk. Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

  Een virtuele provider wordt in de regel afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Een MVNO is niet in het bezit van een eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk provider. MVNO’s richten zich het meest op een expliciete doelgroep. Hieronder tref je een overzicht aan van enkele virtuele providers die actief zijn in Holland:

  • Ben (T-Mobile)
  • hollandsnieuwe (Vodafone)
  • Robin Mobile (KPN)
  • Simpel (T-Mobile)
  • Simyo (KPN)
  • Telfort (KPN)
  • Youfone (KPN)

  Simlockvrije smartphone

  Ook is een gangbare mobieltje zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de telecomprovider waarbij de mobieltje oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de mobieltje afhalen. In de praktijk betekent dat in de regel dat de koper nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen.

  Kies het juiste Sim Only contract

  Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je telkens buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere databundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de cluster wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de mogelijkheid om lopende je telecomcontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de termijn van het contract te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens Sim Only aanbieders die een Sim Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit.}

  Wat is het verschil tussen een abonnement en Sim Only?

  Bij een Sim Only abonnement neemt de afnemer geen smartphone af, maar alleen een simkaart. Op de kaart staan alleen de abonnementsgegevens en het telefoonnummer. De consument van het telefonie abonnement, moet zelf een telefoon regelen.

  Bij een telefoon met abonnement, geldt een maandelijkse prijs, waarbij de telefoon, belminuten, sms’jes en dataverkeer bij de prijs zijn inbegrepen.

  Hoe hoog zijn de aansluitkosten?

  De aansluitkosten bedragen bij de providers van mobiele telefonie tussen de 10 en de 20 euro. Iedere telecomaanbieder vermeldt dit op haar eigen website. Bij verlenging worden er geen aansluitkosten in rekening gebracht.

  Waarom Sim Only vergelijken?

  Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van ons land. Wij hebben de afgelopen jaren dan ook de nodige ervaring opgedaan.

  Uitsparen op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in dit land het aanbod van maarliefst 15 netwerk aanbieders. Bovendien bieden wij de mogelijkheid naast de prijzen tevens de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je optie voor een Sim Only.

  Dagelijks wordt onze website voorzien van de meest actuele aanbiedingen. Zo kun jij weloverwogen een mogelijkheid maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan tevens om consumenten overbodige kosten te geld overhouden, zodat we onbezorgd met elkaar in contact kunnen blijven.

  Wat is een SIM-only abonnement?

  Een SIM-only abonnement, meestal aangeduid als SIM-only, Sim Only of SimOnly, is een abonnement zonder een nieuwe smartphone.

  Bij een SIM-only abonnement ontvang je in de regel een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de provider en niet voor een smartphone. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.

  Een SIM-only contract is een prima optie wanneer je al een smartphone hebt en daar nog tevreden over bent. En een SIM-only contract kan stukken goedkoper uitvallen dan aanbiedingen waarin wel een mobiele telefoon is opgenomen.

  Wil je wel een nieuwe mobiele telefoon , dan is het verstandig om SIM-only abonnementen met de aanschaf van een los mobieltje te vergelijken met abonnementen waarbij zowel toestel als abonnement worden geleverd. Dit is vooral nuttig als je het geen probleem vindt om het toestel in een keer te betalen.

  Stap je over naar een SIM-only contract dan is het van belang dat je de beschikking hebt over een simlockvrije smartphone. In de regel is dat het geval. Is dat niet zo, dan kan het apparaat (als je het langer dan een jaar in je bezit hebt) zonder kosten simlockvrij worden gemaakt door de partij waar je het toestel gekocht hebt.

  Hoe kan een Sim Only internet abonnement verlengd worden?

  Bij het verlengen van je smartphonecontract kun je kiezen om je Sim Only abonnement met 1 jaar of met twee 12 maanden te verlengen. Een aantal aanbieders bieden je zelfs de mogelijkheid aan om maandelijks te verlengen. De keuzemogelijkheid tussen deze 3 mogelijkheden is persoonsgebonden. Het hangt allemaal af van de persoonlijke geval en de persoonlijke wensen. In de regel geldt dat wanneer je een Sim Only contract voor langere tijd aangaat je voordeliger uit bent dan wanneer je kiest voor verlenging van 1 kalenderjaar of maandelijks. Het grote gewin bij het verlengen met 1 jaar is dat je over 12 maand kunt kijken of het telefoonabonnement nog past bij je wensen en mocht je apparaat niet meer naar behoren werken dan kun je het contract ook verlengen met een nieuw mobieltje.

Scroll naar boven