sim only zonder internet

Telefoon Sim Only Vergelijken

Vind u het lastig kiezen? Wij assisteren u daarmee. Met Sim Only vergelijken van deze site vergelijkt u de meest goedkope abonnementen. U stelt zelf het contract samen en u kiest zelf de telecomprovider. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de betere aanbieders en uitstekende service.

Wat is een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement, meestal aangeduid als Sim Only of Sim Only, is een abonnement zonder een nieuwe mobieltje.

Wil je wel een nieuwe smartphone , dan is het gewenst om Sim Only abonnementen met de aankoop van een los toestel te vergelijken met abonnementen waarbij zowel toestel als contract worden geleverd. Dit is met name nuttig als je het geen probleem vindt om het apparaat in een keer te betalen.

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidige provider. Wat gebeurt er nu?

Je hebt een nieuw Sim Only contract uitgekozen en bent er zeker van dat je jouw contractuele verplichtingen van je ‘oude’ abonnement volledig bent nagekomen. Dat is goed nieuws.

Het enige dat je nu hoeft te doen is contact op te nemen met je huidige telecomaanbieder of met de partij waarbij je het Sim Only abonnement gaat vinden, om door te geven dat je wilt overstappen naar het Sim Only contract dat je hebt geselecteerd.

Tips en kennis over het vergelijken van een Sim Only abonnement

Een telefoonabonnement is niet immer heel duur! Al zeker als je al in het bezit bent van een goede smartphone. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobieltje te halen is er de zogenoemde “Sim Only”. Een Sim Only abonnement is een overeenkomst voor telefonie waarbij je uitsluitend een simkaart bestelt en dus zelf een luxe smartphone hebt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je regelmatig betaalt veel minder hoog zijn dan bij zonder een Sim Only abonnement. Zo is het bij een Sim Only heel gebruikelijk dat je een abonnement koopt voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste abonnementen pas beginnen bij dertig euro. Je bespaart al gauw vijftig procent op de onkosten van je contract zonder mobiele telefoon. zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de aanbieder waarbij de telefoon oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de mobiele telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat in de regel dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet aanschaffen.

Kies het juiste Sim Only contract

Welk telecomabonnement het voordeligste bij jou past hangt af van verscheidene factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe in de regel bel je met je smartphone ? Vind je het doorslaggevend dat je razend efficiënt internet hebt? Of maak je in feite alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je benodigd en de maandelijkse kosten die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste mobiele telefonie bedrijven kun je kiezen tussen een periode van 1 of twee jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens mobiel bellen bedrijven die een Sim Only abonnement met een duur van het contract van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je maandelijks veel meer dan op welk moment je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit.}

Ongelimiteerd bellen, internetten en sms’en, kan dat?

Er bestaan providers die ongelimiteerd bellen, sms’en en internetten aanbieden tegen een vaste prijs. Vodafone en gemakkelijk bieden al de optie tot ongelimiteerd bellen en sms’en. Robin Mobile biedt ook naast ongelimiteerd bellen en sms’en tevens ongelimiteerd internetten aan.

Kies een goedkoop Sim Only abonnement

Op het moment is een Sim Only zo’n beetje de populairste abonnementsvorm voor een smartphone. Dat komt met name doordat een Sim Only veel voordeliger is dan een standaard abonnement. Bij een Sim Only contract ontvang je slechts een simkaart en geen mobieltje. Dat is dus wat een Sim Only is.

Doordat je blijft bellen met je bestaande smartphone , bespaar je veel overtollige kosten. De kostprijs die je normaliter voor je ‘gratis mobiele telefoon ’ betaalt, valt weg bij een Sim Only en dientengevolge houd je veel lagere maandelijkse abonnementskosten over.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande contract (bijna) is afgelopen, kun je overstappen naar wie je wilt. Je kunt overstappen naar een andere provider, of juist verlengen bij je huidige telecomprovider. Zorg er wel voor dat je jouw contract actief verlengt, en daarmee een nieuw abonnement afsluit. Want ook bij je eigen aanbieder kan stilzwijgend verlengen erg duur zijn. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, waardoor je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw abonnement aan met vaak tevens nieuwe betere tarieven.

Stap je over van provider, dan wil je uiteraard wel je bestaande 06-nummer behouden. Die optie is wettelijk geregeld, en derhalve kun je bij alle providers kosteloos gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe telecomprovider zal dit compleet voor je regelen. Zij zeggen je huidige overeenkomst op en laten je weten op welk moment je nummer welbeschouwd naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud maximaal 2 maanden voor het einde van je huidige contract aanvraagt.

Wat is een SIM-only abonnement?

Een SIM-only abonnement, in de regel aangeduid als SIM-only, Sim Only of SimOnly, is een abonnement zonder een nieuwe smartphone.

Bij een SIM-only abonnement ontvang je meestal een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de provider en niet voor een smartphone. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.

Een SIM-only abonnement is een prima beslissing op welk moment je al een smartphone hebt en daar nog tevreden over bent. En een SIM-only abonnement kan stukken goedkoper uitvallen dan aanbiedingen waarin wel een smartphone is opgenomen.

Wil je wel een nieuwe smartphone , dan is het gewenst om SIM-only abonnementen met de aanschaf van een losse smartphone te vergelijken met abonnementen waarbij zowel toestel als abonnement worden geleverd. Dit is met name doelmatig als je het geen probleem vindt om het toestel in een keer te betalen.

Stap je over naar een SIM-only contract dan is het cruciaal dat je de beschikking hebt over een simlockvrije mobieltje. In de regel is dat het geval. Is dat niet zo, dan kan het toestel (als je het langer dan een kalenderjaar in je bezit hebt) voor niks simlockvrij worden gemaakt door de partij waar je het toestel gekocht hebt.

Pre’s Sim Only internet

Een Sim Only contract boven een mobiele telefoon plus contract verkiezen zal betekenen dat je per maand bespaart op je mobieltje kosten. Bij je huidige telecomprovider zul je tevens nog eens meer korting krijgen wanneer je kiest voor het verlengen van je smartphone abonnement. Het verlengen van je smartphone contract bij je huidige telecomprovider houdt in niets meer dan dat je een nieuw contract aangaat voor een bepaalde periode. Doordat je kiest voor het verlengen van je overeenkomst zal de telecomprovider je belonen met extra voordeel op je Sim Only abonnement. Je moet zelf actie ondernemen om te verlengen, want laat je het telefoonabonnement stilzwijgend doorlopen dan ontvang je geen extra korting.

Scroll naar boven