Boekhoudsoftware vergelijken

Software Administratie

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn enorm veel verscheidene programma’s beschikbaar. Het is dus niet gemakkelijk om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Een boekhouding opzetten met een boekhoudsoftware

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer cruciaal om de boekhouding bij te houden. Een administratie opzetten klinkt dan misschien tevens niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het succes van jouw bedrijf. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er meerdere belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een zakelijke rekening, scheid je de zakelijke en de privé inkomsten en uitgaven. Op deze manier houd je het overzichtelijk en kun je in een ogenblik zien of en hoe je bedrijf winst maakt. Daarnaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Wees zorgvuldig met het invullen van de boekhouding

Ga vanaf de opstart van je bedrijf zorgvuldig te werk en zorg altijd voor een duidelijk overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is ook van betekenis met regelmaat je administratie bij te werken. Het bijhouden van een geordende boekhouding neemt niet moeilijkweg minder tijd in beslag. Op deze wijze win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je klanten.

Boekhoudsoftware vergelijken

Veel programma’s voor je boekhouding met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte wijze. De maandprijs en de functies die de programma’s voor je boekhouding aanbiedt zijn uiteraard belangrijk, maar mogelijkerwijs spelen er ook wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudprogramma’s. Tevens de reputatie van de supportdesk zal voor velen zwaar wegen. Of de mogelijkheid van een meekijkfunctie voor je externe accountant of fiscaal raadgever. Eén bepaalde eigenschap zal te allen tijde iets meer doorwegen voor de ene dan voor de andere zzp-er. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het boekhoudsoftware. Als hulp kunnen we je nog meegeven immer te kijken naar de reputatie van een boekhoudsoftware. Een goede beoordeling betekent over het algemeen happy gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de echte voordelen en nadelen van een bepaald boekhoudprogramma.

Op deze website tonen we verschillende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het goedkopere past bij je onderneming. Heb je er één gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je bedrijf past.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer met toegang tot het internet. Ook is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar één overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van mogelijkerwijs wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verscheidene plussen.

Op je pc, tablet én mobieltje

Veel administratie software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op diverse apparaten, zoals je pc, tablet én mobieltje met een app. Met een online boekhoudsoftware. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die wijze heb je immer beschikking over de juiste gegevens en kun je snel nieuwe mutaties aanpassen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je boekhouding met een boekhoudsoftware, kun je eenvoudig gegevens invoeren. Heeft een collega informatie nodig over een factuur van een klant? Zijn er liquide middelen voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe opdrachten gaan zoeken? Je kunt eenvoudig beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over software administratie.

Scroll naar boven