Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt u geld besparen op uw telefoonabonnement, kunt u Sim Only vergelijken en het meest goedkope contract vinden. Als u al een telefoon heeft, is een Sim Only abonnement ideaal voor u, want hierbij betaalt u enkel de abonnementskosten en niets extra voor het smartphone.
Waarom Sim Only vergelijken?
Op het moment dat u nog tevreden bent over uw huidige mobiele telefoon kunt u ervoor kiezen om enkel een Sim Only abonnement af te sluiten. Bij ons kunt u snel Sim Only vergelijken met de Sim Only vergelijker, we vinden het namelijk van invloed Sim Only abonnementen vergelijken makkelijker gaat. Daarom krijgt u bij elk abonnement kennis over:
- Wat de abonnementsprijs per maand is.
- Wat de totale korting op uw abonnement is.
- Wat de totale abonnementskostprijs maandelijks is.
- Wat de aansluitkosten, verzendkosten en onkosten voor nummerbehoud zijn.
- Wat de kosten is voor aanvullende diensten zoals onbeperkt sms’en en/of internet.
Vergelijk Sim Only abonnementen en bekijk wat voor u de voordeligste keuze is. Maakt u bijvoorbeeld veel gebruik van het internet en belt u nog maar amper? Of bent u nog echt van het sms’en? allicht kunt u het tevens allemaal kiezen, dat is volledig aan u. Bij het Sim Only abonnement vergelijken is het belangrijk dat u met meerdere dingen rekening houdt:
- Hoeveel belminuten u elke maand nodig heeft.
- Hoeveel sms-berichten u maandelijks nog verstuurt.
- Hoeveel MB aan mobiel internet u elke maand verbruikt.
Op het moment u uw smartphone gedrag in kaart heeft gebracht, kunt u Sim Only abonnementen vergelijken. vindt u tal van goedkope Sim Only abonnementen, er zit er altijd wel eentje die bij u past.
Sim Only met 4G
Als je kiest voor een databundel met 4G, raden wij aan om te kiezen voor minimaal 1000MB aan internetdata. Tenslotte is het slimmer om een wat groter abonnement te kiezen; mocht je per ongeluk niet verbonden zijn met WiFi, ga je al simpel buiten je bundel. Met 3G internet is het kwaliteitsverschil groter, dus dan heb je sneller door dat je niet met WiFi verbonden bent.
Het voordeligste 4G Sim Only abonnement met minimaal 1000MB internet, is aan te gaan vanaf €7,50. De meest grote 4G abonnementen onkosten meer dan €12,50 per maand. Hiervoor krijg je 10 GB internet en onbeperkt bellen en sms’en. Meer dan genoeg dus, zelfs voor de extreme gebruiker.
Waarom is een Sim Only abonnement voordeliger?
Het verschil in de kosten bij een Sim Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de smartphone. Bij een ordinaire telefoon met abonnement koop je jouw jaarlijkse kosten van je abonnement in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je toestel bepalen dat je na de looptijd je toestel voor 100% hebt voldaan. Je betaalt je toestel dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze investering bij een Sim Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse onkosten veel lager. zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud overeenkomst gebruikt is? Alleen de telecomprovider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen.
Kies het juiste Sim Only abonnement
Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je continu buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe abonnement een grotere internetbundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de bundel wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de oplossing om lopende je telecomabonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|
Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden
Als je een keer hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste Sim Only aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens aanbieders die een Sim Only abonnement met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan op welk moment je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit.}
Kan ik mijn telefoonnummer meenemen naar een andere aanbieder?
Overstappers kunnen in de regel gebruikmaken van ‘nummerbehoud’. De nieuwe aanbieder onderhandelt dan met de oude provider over het overdragen van het huidige telefoonnummer. Zodra beide partijen akkoord zijn, wordt het telefoonnummer omgezet.
Nummerbehoud gebruiken? Laat de nieuwe aanbieder de overstap regelen. De nieuwe telecomaanbieder moet het nummerbehoud eerst bevestigen, alvorens het oude contract bij de andere telecomaanbieder op te laten zeggen.
Wat is het verschil tussen 3G en 4G?
4G is een nieuwere techniek voor internetverbinding op de mobiele telefoon. 3G en 4G verschillen ook in de snelheid: bij 3G kan de gebruiker maximaal 8 Mbit per seconde gebruiken. Bij 4G is dat 150 Mbit per seconde. 4G werkt alleen op nieuwere mobiele telefoons, terwijl 3G op veruit de meeste telefoons werkt.
Waarom Sim Only vergelijken?
Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van Nederland. Wij hebben de afgelopen jaren dan tevens de nodige ervaring opgedaan.
Geld besparen op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in Nederland het aanbod van maarliefst 15 netwerk telecomproviders. Bovendien bieden wij de optie naast de prijzen ook de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je optie voor een Sim Only.
Iedere dag wordt onze website voorzien van actuele prijzen. Zo kun jij weloverwogen een keuzemogelijkheid maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan ook om consumenten overbodige onkosten te besparen, zodat we zorgeloos met elkaar in contact kunnen blijven.
Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?
Heb je nog een goed werkende mobiele telefoon waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse mobieltje aan te schaffen, dan is het slim om een los SIM-only abonnement af te sluiten. Let er wel op dat je een abonnement neemt dat past bij je verbruik.
De meeste aanbieders bieden SIM-only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (verzameling data, minuten en sms’jes per maand) het meest identiek is aan de inhoud van abonnementen waarbij ogenblikkelijk een nieuwe mobieltje wordt geleverd. Bijvoorbeeld Vodafone en Tele2.
En er zijn providers die zich 100% gespecialiseerd hebben in het aanbieden van SIM-only abonnementen. Onder meer Simyo of Simpel. De prijzen bij dit soort partijen zijn over het algemeen laag.
Aanschaf van een SIM-only contract heeft enkele pre’s ten opzichte van de aanschaf van een abonnement inclusief smartphone.
- Je kunt best besparen op de kosten.
- Kies voor een korte contractduur, dan
kun je snel overstappen als een
andere partij een voordeliger abonnement aanbiedt.
Welke providers bieden Sim Only abonnementen aan?
SIM-only abonnementen worden aangeboden door uiteenlopende aanbieders. Aanbieders zijn onder te verdelen in netwerk providers en virtuele telecomproviders, ook wel MVNO’s genoemd.
Een netwerk provider heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. meestal bieden zij virtuele providers toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk aanbieder. Holland kent 4 netwerk aanbieders:
- KPN
- T-Mobile
- Vodafone
- Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk. Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)
Een virtuele provider wordt in de regel afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Een MVNO is niet in het bezit van een eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk telecomprovider. MVNO’s richten zich het meest op een bepaalde doelgroep. Hieronder tref je een overzicht aan van enkele virtuele aanbieders die actief zijn in Nederland. De vetgedrukte namen betreft partijen die onafhankelijk inkopen en geen onderdeel zijn van een netwerkprovider:
- Ben (T-Mobile)
- hollandsnieuwe (Vodafone)
- Robin Mobile (KPN)
- Simpel (T-Mobile)
- Simyo (KPN)
- Youfone (KPN)