sim only aanbieding

Sim Only Aanbiedingen Vergelijken

Ben je op zoek naar een Sim Only-contract dat goed bij jou past? Bel eenvoudig helpt je snel te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je immer de juiste keuzemogelijkheid. Bij Bel simpel vind je de slimste Sim Only-aanbiedingen van alle grote providers als T-Mobile en Simpel. Het maakt niet uit of je het voordeligste Sim Only-contract zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Waarom Sim Only?

Bij een Sim Only contract betaalt u alleen de kosten voor uw abonnement. Wanneer u een contract met telefoon afsluit, betaalt u meteen de onkosten voor de smartphone. Met een Sim Only abonnement bent u meestal voordeliger uit, dat zult u al eenvoudig zien bij het Sim Only vergelijken. U kiest zelf een toestel en koopt dit los, of u bent nog in het bezit van een (simlock vrij) smartphone.

Sim Only bellen en sms’en

Voor de laagste premie bellen en als u even niet kunt bellen, stuurt u een berichtje. Als u een smartphone heeft kunt u normaal gesproken per slot van rekening mobiel internetten als er WiFi in de buurt is. Door Sim Only te vergelijken vindt u het meest goedkope contract dat bij u past. x 54 mm), de Full-size SIM danwel de doorsnee SIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je met name terug in oudere mobieltjes.

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de continu kleiner wordende smartphones. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle smartphones. Micro-SIM kaarten passen normaal gesproken wel in oudere smartphones, terwijl nieuwe typen veelal gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe toestel met een ander formaat simkaart leverde daardoor veel gedoe op en gedoe met onder andere kaarthoudertjes/kaartvergroters en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de aanbieders tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen als je een nieuwe mobiel hebt gekocht en je oude kaart kan er niet in. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle 3 gewone formaten inzitten, je kunt het formaat dat je benodigd er uit drukken.

De verscheidene Sim Only abonnementen

Sim Only abonnementen verschillen qua databundel, belminuten en maandelijkse kosten. Zo kun je voor een nihil bedrag een Sim Only kopen met redelijk weinig internet, belminuten en sms’jes. Je kan er echter tevens voor kiezen om onbeperkt data, belminuten en sms’jes af te nemen.

Als je niet kiest voor Sim Only, maar voor een contract met telefoon, is het meestal lastig in te schatten welk abonnement je moet kiezen. Bij Sim Only is dit een kleiner probleem omdat je je abonnement maandelijks kan ophogen en verlagen (verschilt per provider). Mocht je twijfelen, moet je dus goed opletten dat het ophogen én verlagen van je abonnement een mogelijkheid is bij jouw telecomaanbieder. Je kan dan het goedkopere met een lage bundel beginnen en deze, als het nodig is, ophogen.

Tips en kennis over het vergelijken van een Sim Only abonnement

Een Sim Only abonnement hoeft niet duur te zijn! En ook zeker als je al in het bezit bent van een goedwerkende telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw contract zonder mobieltje en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te kopen is er de zogeheten “Sim Only”. Een abonnement is een contract voor telecom waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een luxe smartphone in huis moet hebben. Het grote voordeel hiervan is dat de uitgaven die je af en toe betaalt veel lager worden dan bij een abonnement met smartphone . Zo is het bij een Sim Only heel regelmaat dat je een Sim Only abonnement afsluit voor €10,- tot €20,- per maand, terwijl de meeste abonnementen pas beginnen bij 30 euro. Je bespaart al gauw vijftig procent op de kosten van je telefonie abonnement. zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de mobieltje oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van het mobiele telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat in de regel dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet aankopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Om te bepalen welk Sim Only abonnement voor jou het betere is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen paar maanden. Dat is normaal gesproken sufficient om een zicht te krijgen in je verbruik.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de termijn van het contract te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter tevens mobiele telefonie bedrijven die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een mobiele telefonie bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je elke maand veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit.}

Welke simkaarten zijn er?

Er zijn 3 formaten simkaarten: het doorsnee formaat, micro sim en nano sim. Het alledaagse formaat werd vooral vroeger gebruikt. Tegenwoordig gebruiken aanbieders het formaat nog nauwelijks. De meeste smartphones hebben nu een aansluiting voor een micro simkaart. Alleen de allernieuwste mobiele telefoons gebruiken een nano simkaart.

De meeste aanbieders leveren de simkaart op alle formaten. De koper van het telecomabonnement kan dan zelf de kaarten uitdrukken.

Waarom betaal ik de 1ste maand meer?

Voor het vinden van een nieuw abonnement, maakt de aanbieder kosten. De meeste providers brengen die onkosten bij de nieuwe abonnee in rekening. Een aantal providers verrekenen die onkosten met de eerste maand, andere personen laten de aansluitkosten apart betalen.

Waarom een Sim Only abonnement?

Zoals gezegd bel je met een Sim Only aanbieding veel goedkoper dan met een normaal abonnement. Bovendien hoef je nergens aan vast te zitten, want er zijn verscheidene aanbieders met elke maand opzegbare abonnementen. Naast de lage kosten en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, kun je ook nog lekker met je vertrouwde toestel blijven bellen.

Voor wie is Sim Only geschikt?

Sim Only aanbiedingen zijn geschikt voor iedereen die goedkoper wil bellen en nog een prima apparaat heeft, of het geen probleem vind om los een toestel aan te schaffen. gewoonlijk is het goedkoper om een los mobieltje aan te schaffen i.c.m. een Sim Only abonnement, dan dat je een ‘gratis’ toestel met contract bestelt. Of je nu behoefte hebt aan onbeperkt bellen en internet, of slechts af en toe je smartphone gebruikt, er is voor een ieder een passend contract te vinden. De laatste tijd zien wij verder tevens dat voornamelijk de goedkope Sim Only abonnementen een populair alternatief voor zijn voor prepaid simkaart gebruikers.

Geld overhouden door een Sim Only internet contract te verlengen

Wil je besparen op je maandelijkse kosten voor bellen, sms’en en internetten? Verleng dan je smartphone abonnement in de vorm van een Sim Only. Een abonnementsverlenging in de vorm van een Sim Only contract bij je huidige aanbieder zal al efficiënt enkele euro’s tot tientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van je telefooncontract hangt af van je telecomaanbieder. Niet alle providers hanteren 3 maand voor afloop van het contract, maar andere providers hanteren 6 maand. Het verlengen van je smartphone contract kan tevens nog eens tot maximaal 3 maand na verloop van je overeenkomst datum. Controleer wanneer je contract stopt bij je telecomprovider en sluit gauw een voordelig Sim Only contract af. De verlenging van je telefooncontract gaat pas in vanaf het moment dat de overeenkomst datum verstreken is.

Scroll naar boven