sim only zakelijk

Sim Only Aanbieders Vergelijken

Ben je op zoek naar een Sim Only-abonnement dat goed bij jou past? Bel eenvoudig en simpel helpt je makkelijk te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je altijd de juiste optie. Bij Bel gemakkelijk vind je de goedkopere Sim Only-aanbiedingen van alle grote providers als Vodafone en Youfone. Het maakt niet uit of je het meest goedkope Sim Only-abonnement zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Wat is Sim Only?

Telefoons die in combinatie met een abonnement zijn gekocht, zijn in de regel niet simlockvrij. Deze kun je simlockvrij laten maken om immers gebruik te kunnen maken van een simkaart van een andere telecomprovider; dit kun je doen via je huidige provider of bij een telecomwinkeltje in jouw woonplaats.

Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

Heb je nog een goed werkende mobiele telefoon waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse mobiele telefoon aan te schaffen, dan is het gewenst om een los Sim Only abonnement af te sluiten. Let er wel op dat je een abonnement neemt dat past bij je verbruik.

De meeste providers bieden Sim Only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (collectie data, minuten en sms’jes per maand) erg veel identiek is aan de inhoud van abonnementen waarbij ogenblikkelijk een nieuwe mobieltje wordt geleverd. Bijvoorbeeld Telfort en Simpel.

Voorbeeld berekening

We nemen een willkeurige mobieltje als voorbeeld. Een nieuwe Samsung mobiele telefoon kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, als dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per kalenderjaar. Bij een abonnement zonder mobiele telefoon kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou aanschaffen met een Sim Only abonnement is een telecomcontract kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan ook super voor de beller die zo spoedig mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement is een telecomabonnement in vele gevallen goedkoper is. zonder simlock|simlock vrije doorsnee mobieltje } benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de telecomaanbieder waarbij het smartphone oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de mobieltje verwijderen. In de praktijk houdt in dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het betere is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 4 maanden. Dat is denken wij genoeg om een zicht te krijgen in je gebruik.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter tevens providers die een Sim Only abonnement met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een contract zonder mobieltje van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je per maand veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit.}

Wat gebeurt er als ik te veel dataverkeer gebruik?

over het algemeen kan een aanbieders 2 maatregelen nemen: of het terugschroeven van de snelheden, of de consument laten bijbetalen. Hoe de maatregel gehanteerd wordt, verschilt per mobiel bellen bedrijven. Dat staat in de polisvoorwaarden van het internet en mobiel bellen abonnement.

Waarom betaal ik de eerste maand meer?

Voor het afsluiten van een nieuw abonnement, maakt de telecomaanbieder kosten. De meeste aanbieders brengen die onkosten bij de nieuwe abonnee in rekening. Een aantal providers verrekenen die kosten met de 1ste maand, derden laten de aansluitkosten apart betalen.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande contract (bijna) is afgelopen, kun je overstappen naar wie je wilt. Je kunt overstappen naar een andere aanbieder, of juist verlengen bij je huidige aanbieder. Zorg er wel voor dat je je contract actief verlengt, en daarmee een nieuw contract afsluit. Want ook bij je eigen telecomaanbieder kan stilzwijgend verlengen erg duur zijn. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, waarmee je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw abonnement aan met over het algemeen tevens nieuwe lage tarieven.

Stap je over van provider, dan wil je allicht wel je bestaande telefoonnummer behouden. Die optie is wettelijk geregeld, en dientengevolge kun je bij alle providers zonder kosten gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe provider zal dit volledig voor je regelen. Zij zeggen je huidige contract op en laten je weten op welk moment je nummer uiteindelijk naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud maximaal 2 maanden voor het einde van je huidige overeenkomst aanvraagt.

Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

Loopt de contractperiode van je contract op zijn eind, ben je tevreden over mobieltje die je hebt en heb je geen behoefte om te upgraden naar een nieuwer mobieltje , dan is het verstandig om over te stappen naar een Sim Only abonnement. Op deze manier bespaar je de kosten voor de aanschaf van de smartphone. Niet alleen de eenmalige kosten, maar ook de maandelijkse kosten die worden doorberekend voor de aanschaf van de smartphone.

Overstappen naar een Sim Only contract is daarom een goede manier om je maandelijkse uitgaven voor een Mobiel abonnement aanzienlijk te verlagen. En dat zonder in te boeten op de inhoud van de service (de cluster data, het aantal belminuten en het aantal sms’jes).

Een tweede voordeel is dat je kunt kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Je bent hierdoor veel flexibeler om over te stappen naar een andere telecomprovider. Bij een abonnement inclusief mobieltje teken je een overeenkomst voor 1 of twee jaar. Sinds kort kun je tevens hier bij een aantal partijen voor maandcontracten kiezen, maar dan tegen een hoger maandbedrag, plus moet je het apparaat in één keer afbetalen als je opzegt.

Stel dat je toch een nieuwe telefoon nodig hebt, dan kun je zelf een los toestel kiezen en aanschaffen. Nadeel kan zijn dat je het apparaat dan in 1 keer moet betalen.

Pre’s Sim Only internet

Een Sim Only contract boven een smartphone plus abonnement verkiezen zal betekenen dat je maandelijks bespaart op je smartphone kosten. Bij je huidige telecomprovider zul je ook nog eens meer korting krijgen wanneer je kiest voor het verlengen van je mobiele telefoon abonnement. Het verlengen van je mobieltje abonnement bij je huidige provider houdt in niets meer dan dat je een nieuw contract aangaat voor een bepaalde periode. Doordat je kiest voor het verlengen van je overeenkomst zal de telecomaanbieder je belonen met extra voordeel op je Sim Only abonnement. Je moet zelf actie ondernemen om te verlengen, want laat je het telefoonabonnement stilzwijgend doorlopen dan ontvang je geen extra korting.

Scroll naar boven