Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Reisverzekering-en-annuleringsverzekering

Vandaagdedag is het voor bijna alle mensen van belang om er zich van te vergewissen dat een gevaar in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval op welk moment u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor vertrekken meemaken met een niet verwachte situatie waarmee u niet kunt vertrekken, maar ook lopende uw reis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van de beste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt ongemak die is ontstaan tijdens een tochtje. U heeft de kans om enkele rubrieken mee te verzekeren zoals: werelddekking, contant geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze gelegenheden kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering afsluiten.

Verscheidene zaken worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de voordeligste reisverzekering heeft in de regel een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de artikelen of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantiereis gaat en u maakt een vakantiereis naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u extra uitgaven moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisgeld als u onverhoopt ziek wordt of door een accident in het hospitaal komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere gelegenheid op een ongeval.

Wat is er gedekt in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa op zijn minst verzekerd voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een accident en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw tochtjeverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding tijdens de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Plotse uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte vakantiereis– en verblijfsgeld als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of plotseling naar huis moet terugkeren na een calamiteit of ernstige ziekte. Of voor kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de onvoorziene onkosten als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor schade aan vakantieverblijf

Onkosten door bijvoorbeeld ongemak aan de inboedel van uw vakantieverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Om reisverzekeringen te vergelijken is het van belang dat je weet welke zaken je gedekt wilt hebben. Medische geld zijn normaal gesproken vanzelfsprekend. Met deze dekking worden geneeskundige onkosten die niet vergoedt worden door je reguliere zorgverzekering soms wel vergoed. Mocht er onverhoopt iets gebeuren ten tijde van je tochtje, dan weet je dat de kosten gedekt zijn. Naast medische onkosten kun je diverse andere opties meeverzekeren. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering bijvoorbeeld kiezen om wintersport, duiken, hulp bij pech of zakenreizen ten minste mee te verzekeren.

{Uiterste schadeloosstellingen reisverzekering

Goed om te weten dat je bagage te allen tijde tot een ten hoogste bedrag is verzekerd. Dat bedrag verschilt per vakantieverzekeraar en per accessoire. Zo vergoedt de ene vakantieverzekeraar een bedrag van 100 euro, terwijl andere verzekeraars een paar duizend euro vergoeden. Vind je een bepaalde dekking erg vanzelfsprekend bij je reisverzekering? bijvoorbeeld voor fotocamera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Controleer dan te allen tijde wat er in je polisvoorwaarden staat. In onze vergelijking kun je ook per reisverzekering zien wat de maximale tegemoetkomingen zijn. Dan weet je zeker dat je de beste verzekering kiest.}

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zult u er Vanzelfsprekend vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakanties indekt. Het is ordinair bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar tevens bepaalde reizen waar een hoger bedreiging aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Tijdens een wintersportvakantie loopt u als reiziger een groter perikel om enkele botten te breken en dat perikel wil de verzekeringsmaatschappij lang niet te allen tijde in ieder geval indekken. vooraleer op sneeuwvakantie te afreizen is het dan alsook immer belangrijk om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een bepaalde trip al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op wintersport gaat is welke eigendommen nu exact is verzekerd en welke niet. Veel mensen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt in ieder geval onder de verzekerde bagage. Dat betekent, mocht uw materiaal onderweg naar uw vakantiebestemming zelf verliezen, dan kan zal uw reisverzekering hier besluiten om u te vergoeden. U dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat niet het ganse nieuwprijs van het materiaal zal worden uitbetaald. Tevens zijn er te allen tijde maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te checken in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan die tevens een dekking voorziet in het situatie van wintersport, dan kunt u in de regel rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de uitgaven die u heeft gemaakt voor het aankopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw trip? wanneer u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij medische redenen), dan zult u merken dat tevens deze geld zijn gedekt. Natuurlijk geldt tevens hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde uitgaven zult verwerven, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportdekking bij doorlopende reisverzekering

Voorgenoemde informatie is aleen van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is mogelijk dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een bepaalde bescherming beschikt, maar de kans is alsook reëel dat, dat niet het geval is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u een blik werpen op uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering standaard niet over een bepaalde bescherming beschikt, maar u per slot van rekening de sneeuwvakantie wenst te dekken kan dit in het algemeen te allen tijde tegen een kleine meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende jaar te kiezen en heeft u een wintersport in de agenda staan? In dat geval is het de moeite waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken vooraleer een definitieve keus te maken!

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor geneeskundige kosten (wellicht heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet 2 keer gedekt bent. in de regel kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel uitsparen.

Maximale vergoedingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er welbeschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade eenvoudig wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotocamera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf te annuleren als gevolg van zekere omstandigheden. Tevens als je door bepaalde omstandigheden gedurende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering vinden. Zo gemakkelijk is het vinden en vinden van een reisverzekering via deze website.

Scroll naar boven