Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering

Reisverzekering-annuleringsverzekering

Op het moment is het voor veel mensen important om er zich mee bezig te houden dat een probleem vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie op welk moment u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor weggaan geconfronteerd worden met een onverwachte situatie waarmee u niet van huis kunt, maar ook lopende uw vakantie kunnen er zich acute problemen voordoen. Het afsluiten van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van enkele extra’s af. onder andere waar je vakantie naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per jaar.

Dat het afsluiten van een reisverzekering vanzelfsprekend is voor consumenten die probleemloos een trip wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De beste reisverzekering aan gaan is tegenwoordig door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking geen probleem meer, maar voor veel mensen is ook het vinden van een goedkope reisverzekering een vereiste. Een beste en de goedkoopste reisverzekering in 1 afsluiten is perfect mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de looptijd van de reisverzekering in kwestie alsook met de dekkingen die je kunt kiezen. Voor wat dit laatste betreft is het met name belangrijk om rekening te houden met het gebied naar waar u op vakantiereis gaat. bepaalde beschermingen worden bij een op zijn minst reisverzekering namelijk uitsluitend aangeboden als de trip zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u onverwachte geld moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisgeld als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het hospitaal komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere gelegenheid op een ongeval.

Wat is er gedekt in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa standaard verzekerd voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor schade aan uw vakantieverblijf.

Hulpverlening

Dag en nacht hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding gedurende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Onvoorziene uitgaven

Bijvoorbeeld voor onvoorziene tochtje– en verblijfskosten als je in het buitenland in het privekliniek terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een probleem of ernstige ziekte. Of voor kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je gedurende een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de niet verwachte kosten als gevolg van een accident.

Aansprakelijkheid voor schade aan vakantieverblijf

Kosten door onder andere ongemak aan de inboedel van uw vakantiereisverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

Reisverzekering vergelijken en aan gaan: zo makkelijk doe je dat

Deze website heeft een eerlijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via onze website kun je heel snel een reisverzekering vergelijken en aan gaan. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou de meeste voordelige verzekering hebt geselecteerd, kun je per direct jouw reisverzekering aan gaan. Dat kan helemaal online en je ziet per direct of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Een reisverzekering doorlopend afsluiten bij meer dan 1 vakanties

Een reisverzekering doorlopend afsluiten wordt de facto alvast slim vanaf het geval dat er meer dan 2 tochtjes binnen eenzelfde kalenderjaar worden ondernomen. U kunt beter er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou onder andere te allen tijde rekening met de totale waarde van alle tochtjes die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt per slot van rekening altijd in ieder geval afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u te allen tijde tijdens uw reizen optimaal bent vergoed. praktisch gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan alsook te allen tijde rekenen op een zekere meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is meestal de goedkopere optie als je korter dan drie weken per kalenderjaar op vakantie gaat. Maar soms kan het toch ook zijn dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus slimmer tevens doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via hier kun je efficiënt zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Wanneer je een kortlopende reisverzekering aangaat is dit voor een bepaalde periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou zekere startdatum tot een bepaalde einddatum. Je kan deze verzekering zelfs nog enkele minuten voor vertrek aan gaan. De verzekering kan zowel voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts één keer per twaalf maanden op vakantie gaat voor een periode van twee tot 3 werken is dit type verzekering interessanter dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je in de regel af als je langer dan 21 dagen of vaker dan 1 keer per twaalf maanden op tochtje gaat. Het is dan vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering aan te gaan dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet elke keer een losse reisverzekering af te sluiten en telkens opnieuw polisonkosten te betalen.

Een reisverzekering doorlopend afsluiten is op commercieel vlak in vergelijking met een kortlopende reisverzekering soms heel wat verstandiger. Dat is niet immer zo. Doorslaggevend op dit gebied is hoeveel keer per twaalf maanden u er voor kiest om op reis te gaan. Is dat slechts 1 keer? In dat situatie is een kortlopende reisverzekering het voordeligst. Gaat u twee keer of nog meer per 12 maanden op trip? In dat situatie zult u merken dat de beschikking hebben over een doorlopende reisverzekering niet alleen praktisch, maar alsook met het oog de kosten heel wat efficiënter is. U moet wel te allen tijde rekening houden met de waarde van de vakantie die wordt vergoed. Dit kan namelijk heel vaak voor problemen zorgen op welk moment u vaker dan één maal per jaar moet opzeggen of bijstand moet aanvragen.

Doorlopende reisverzekering bijna te allen tijde voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met het gezin op vakantie, dan ligt het omslagpunt op circa een vakantiereis van 14 dagen. Ga je dus met je gezin twee weken of langer op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger. Voor een verzekering van 1 of twee personen ligt het omslagpunt op een week of drie. Zeker als je er ernaast alsook nog een aantal dagen ertussenuit gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. alsook voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende over het algemeen voordeliger is dan een kortlopende. Maak je bij ons een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je goedkoper uit met een doorlopende? Dan geven we je meteen een seintje op hier zodat je de goede mogelijkheid kunt maken.

Hoe langer of vaker je op tochtje gaat, hoe voordeliger het wordt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Extra beschermingen zoals medische onkosten of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering over het algemeen voordeliger dan een kortlopende. tochtje je niet alleen maar met een partner of kinderen? Dan is een doorlopende reisverzekering al efficiënt goedkoper.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je normaalgesproken af als je langer dan 3 weken of enkele malen per kalenderjaar op vakantie gaat. Het is dan meestal goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende reisverzekering. En tevens handig: je hoeft niet elke keer een enkele reisverzekering aan te gaan.

Als je langer dan twee tot 3 weken op vakantie gaat of vaker is het meestal interessanter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij gezinnen geldt het voordeel in de premie nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele kalenderjaar door verzekerd en hoef je dus niet een specifieke datum op te geven. Zowel vakanties als weekendjes weg zijn hierbij gedekt en je hoeft niet elke twaalf maanden weer deze reisverzekering aan te gaan, hij wordt gewoon voortgezet.

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer behoefte hebt om een reisverzekering aan te gaan kunt u continu een keuzemogelijkheid maken tussen uiteenlopende opties. We onderscheiden op dit gebied de tijdelijke- of kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar ernaast bestaat er tevens nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we in feite het best beschrijven als een groep van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de gewone reisverzekering, ze wordt over het algemeen altijd samengevoegd met een speciale bescherming voor opzeggen. Op deze wijze kunt beschikken u dan tevens over een totaal pakket waarmee u sowieso zonder zorgen op reis kunt vertrekken. Bent u alsook wel geïnteresseerd in het afsluiten van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer kennis willen verkrijgen? Lees dan snel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor geneeskundige kosten (soms heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij autopech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en zorg dat je niet twee keer gedekt bent. in de regel kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel uitsparen.

Hoogste tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er immers wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg cruciaal bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotocamera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als resultaat van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door bepaalde gebeurtenissen gedurende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de voordeligste reisverzekering afsluiten. Zo simpel en simpel is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven