wat is een rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen. Onder andere als je wordt ontslagen omdat het bedrijf gaat reorganiseren. Dan is het fijn als iemand je helpt die weet wat jouw rechten en plichten zijn.

De hoogte van de maandprijs wordt verder beïnvloed door uw gezinssamenstelling (singles betalen minder premie) en de vraag of u een facultatief eigen risico wilt accepteren. Ook kennen enkele rechtsbijstandverzekeringen een limiet aan externe (advocaat)kosten in het geval er welbeschouwd een advocaat moet worden ingeschakeld. Een ongelimiteerde dekking van deze externe onkosten leidt meestal tot een wat hogere premie.

Probeer dus aan de hand van recensies of via de Consumentenbond tevens na te gaan welke verzekeringsmaatschappij de beste beoordelingen heeft gekregen.

Voordelen van de rechtsbijstandverzekering

De jaarkosten van een rechtsbijstandverzekering (enkele honderden euro’s per jaar) is snel terugverdiend als u deze premie vergelijkt met de onkosten van een advocaat of jurist bij een juridisch geschil.

  • De bescherming geldt niet alleen voor uzelf, maar tevens voor al uw gezinsleden.
  • U kunt door bepaalde modules wel of juist niet te selecteren, de dekking van uw rechtsbijstandpolis min of meer op maat maken.
  • Een rechtsbijstandverzekering kan bijdragen aan het gevoel dat u bij onvoorziene juridische problemen niet voor grote juridische onkosten komt te staan.

    Verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor rechtsbijstandverzekering,rechtsbijstandverzekering

    Een rechtsbijstandsverzekering werkt doorgaans met verschillende dekkingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het interessant te weten welke dekking er gekozen moet worden.

    In het verkeer ontstaan er veel problemen. Bijvoorbeeld als men bij een ongeluk betrokken is. De rechtsbijstandsverzekering kan dan assisteren met de afronding van de casus. Je bent dus extra verzekerd voor juridische bijstand als je een geschil hebt opgelopen bij deelname aan het verkeer. Het gaat daarbij niet alleen om ongelukken met de auto of motor, maar ook als voetganger of fietser. Om die reden noemt men deze verzekering in de regel vaak verkeersrechtsbijstandverzekering.

Scroll naar boven