rechtsbijstandverzekering zzp

Rechtsbijstandverzekering Zakelijk

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen. Bijvoorbeeld als je er niet uitkomt met de tegenpartij bij een ongeval in het verkeer. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt de onkosten van deze rechtsbijstand.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u een rechtsbijstandverzekering vinden dan doet u er goed aan eerst de aanbieders te vergelijken. Bedenkt u zich hierbij goed welke pakketten u nodig heeft. Er zijn specifieke pakketten gericht op woonproblemen. Met onze vergelijker kunt u easy kiezen welk pakket u wilt verzekeren en hierbij vinden wij dan automatisch de meest goedkope verzekeraar.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken bij onze website is heel gemakkelijk. Je hoeft maar een aantal gegevens in te vullen en je ziet acuut welke rechtsbijstandverzekering het beste bij jou past. Als je wilt, kun je tevens de voorwaarden van de rechtsbijstandverzekering bekijken.

Nadelen van de rechtsbijstandverzekering:

U mag bij de meeste verzekeringsmaatschappijen geen eigen advocaat kiezen, u krijgt meestal een juridisch medewerker toegewezen en daar moet u het mee doen.

  • U betaalt mogelijk jarenlang maandprijs zonder dat u in een juridisch probleem verzeild raakt. Een advocaat of jurist schakelt u daarentegen alleen in als u daadwerkelijk een juridisch probleem heeft.
  • Een juridisch medewerker van een rechtsbijstandverzekering heeft vaak erg veel dossiers onder zich in vergelijking met een reguliere advocaat. Hierdoor komt het in de praktijk nog wel eens voor dat u bij een rechtsbijstandverzekeraar wat langer moet wachten op antwoord op uw vragen.
  • Rechtsbijstandpolis of toch ook liever zelf een eigen advocaat inschakelen?

Rechtsbijstandverzekeraars brengen hier tegenin dat zij vaak honderden juristen (en soms tevens advocaten) in dienst hebben die over het algemeen binnen gespecialiseerde afdelingen werken. Bovendien, zo stellen zij, heeft een advocaat die op basis van een uurtarief werkt juist belang bij (te) lang doorprocederen zelfs als dit niet in het belang van zijn cliënt is.

Het eindoordeel moet zijn dat beide partijen een eigen rol en functie vervullen. De een zal veel baat hebben bij een rechtsbijstandverzekering, terwijl een ander juist liever zelf een advocaat wil kunnen kiezen als er zich een juridisch probleem voordoet.

Verschillende typen rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor rechtsbijstandverzekering zakelijk,rechtsbijstandverzekering-zakelijk

Een rechtsbijstandsverzekering werkt doorgaans met verschillende dekkingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het interessant te weten welke dekking er gekozen moet worden.

In het verkeer ontstaan er veel conflicten. Bijvoorbeeld als men bij een ongeluk betrokken is. De rechtsbijstandsverzekering kan dan helpen met de afronding van de casus. Je bent dus extra verzekerd voor juridische bijstand als je een geschil hebt opgelopen bij deelname aan het verkeer. Het gaat daarbij niet alleen om ongelukken met de auto of motor, maar ook als voetganger of fietser. Om die reden noemt men deze verzekering over het algemeen vaak verkeersrechtsbijstandverzekering.

Scroll naar boven