rechtsbijstandverzekering afsluiten

Rechtsbijstandverzekering Wachttijd

Of u nou een consument bent bent of een bedrijf heeft. Het kan altijd voorkomen dat u in een juridisch geschil betrokken raakt. Veel klanten hebben geen ervaring met het verloop van het juridische proces en daarom is professionele ondersteuning noodzakelijk. Dit kan efficiënt en simpel in de papieren lopen. Het is daarom interessant om u te verzekeren tegen de onkosten van rechtshulp. Hier komt een rechtsbijstandverzekering om de hoek kijken, hoe dit werkt leest u op deze website.

Rechtsbijstandverzekering opzeggen

Een aantal rechtsbijstandverzekeringen kun je ieder moment beëindigen. Andere kun je pas na het 1ste twaalf maanden dagelijks annuleren met een opzegtermijn van 1 maand. Hoelang je opzegtermijn is, vind je in de voorwaarden.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

Wat een rechtsbijstandverzekering kost is gebonden aan van de dekking die je kiest. Hoe meer je wil verzekeren, hoe hoger de premie. Ook is de premie afhankelijk van je gezinssamenstelling. Als je geen partner hebt is een rechtsbijstandverzekering voordeliger dan op welk moment je bijvoorbeeld inwonende kinderen hebt. Niet alle verzekeringsmaatschappijen hebben een eigen risico. Je betaalt dan minder premie per maand, maar je krijgt bij rechtshulp een lager bedrag uitbetaald omdat dit eigen risico er eerst vanaf wordt getrokken.

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Dat hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Hoe groter de kans dat u juridische problemen krijgt, hoe zinvoller het is om een rechtsbijstandverzekering te nemen. Niet alle klanten die rechtsbijstand nodig hebben, komen in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. Er zijn tevens organisaties die hun leden hulp bieden bij expliciete problemen, zoals Consumentenbond en de vakbond.

Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële betaling in het geval van problemen, maar levert eigenlijk een dienst aan u als verzekerde. Dit maakt het af en toe wat moeilijk om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridische hulp een rekening van uw verzekeringsmaatschappij. Het kan verkeren dat juridisch advies niet onder uw eigen risico valt en altijd gratis is.

Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen geschillen verwachten en uw maandelijkse prijs voor de premie wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.

Scroll naar boven