rechtsbijstandverzekering afsluiten

Rechtsbijstandverzekering Scheiding

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische geschillen. Maar soms lukt het niet om met de andere partij tot een passende overeenstemming te komen. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u een rechtsbijstandverzekering aan gaan dan doet u er goed aan eerst de verzekeringsmaatschappijen te vergelijken. Bedenkt u zich hierbij goed welke pakketten u nodig heeft. Er zijn bepaalde pakketten gericht op woonproblemen. Met onze vergelijker kunt u simpel aangeven welk pakket u wilt verzekeren en hierbij vinden wij dan automatisch de voordeligste verzekeraar.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken bij onze website is heel eenvoudig. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen en je ziet aanstonds welke rechtsbijstandverzekering het voordeligste bij jou past. Als je wilt, kun je tevens de polisvoorwaarden van de rechtsbijstandverzekering bekijken.

Pre’s van de rechtsbijstandverzekering

De jaarmaandprijs van een rechtsbijstandverzekering (enkele honderden euro’s per jaar) is efficiënt terugverdiend als u deze kosten vergelijkt met de onkosten van een advocaat of jurist bij een juridisch geschil.

  • De dekking geldt niet alleen voor uzelf, maar ook voor al uw gezinsleden.
  • U kunt door zekere modules wel of juist niet te selecteren, de bescherming van uw rechtsbijstandpolis min of meer op maat maken.
  • Een rechtsbijstandverzekering kan bijdragen aan het gevoel dat u bij onvoorziene juridische problemen niet voor grote juridische onkosten komt te staan.

    Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

    Net als bij veel andere verzekeringen betaalt de verzekeringnemer ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Alle schade boven het eigen risicobedrag wordt uitbetaald door de rechtsbijstandsverzekering. De schade wordt betaald tot een maximaal bedrag, het zogenoemde ‘maximum verzekerd bedrag’. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan elke maand behoorlijk wat schelen op de kostprijs.

Scroll naar boven