rechtsbijstandverzekering afsluiten

Rechtsbijstandverzekering Particulier

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische geschillen. Iedereen kan onverwacht betrokken raken bij een geschil. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Rechtsbijstandverzekering: verschillende dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit diverse dekkingen:

Consument: Je bent verzekerd voor problemen waar jij als consument mee te maken kunt krijgen. Onder andere als je niet blij bent met de aankoop van een caravan en je er met de leverancier niet uitkomt.

Inkomen: Je verzekert je voor geschillen over je werk, bijvoorbeeld bij ontslag. Denk tevens aan problemen rond je pensioen.

Wonen: Hiermee verzeker je jouw voor problemen over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een probleem rond het huren of kopen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je tevens gedekt voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: Fiscaal recht en vermogen: onder meer problemen over de aan- of verkoop van aandelen, obligaties en opties. Tevens geschillen waar de belastingrechter bij betrokken is, zijn verzekerd. Deze bescherming bieden we niet eenvoudige aan. Wil je jouw hiervoor wel verzekeren? Neem dan contact met ons op, we assisteren je graag.

Rechtsbijstandverzekering

Ongeveer 45% van de Nederlandse bevolking heeft een rechtsbijstandverzekering afgesloten. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u juridische hulp krijgen om uw recht te halen in een conflict.

U kunt verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken via de online vergelijkingstool op onze website. Deze tool vergelijkt de verzekeringen van verschillende Nederlandse verzekeringsmaatschappijen op basis van de dekking die zij bieden en de maandelijkse prijs voor de premie die zij hiervoor vragen. Kies niet direct voor de verzekering met de laagste premie, maar lees altijd eerst de dekkingsvoorwaarden van een verzekering door. Zo weet u zeker dat u goed gedekt bent voor hoge juridische kosten als u te maken zou krijgen met een probleem.

Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen betaalt de klant ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Niet alle verzekeraars werken met een eigen risico en bovendien is het eigen risicobedrag per verzekeraar verschillend. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan maandelijks behoorlijk wat schelen op de kostprijs.

Scroll naar boven