rechtsbijstandverzekering nodig

Rechtsbijstandverzekering Nodig

Een juridisch probleem kan een ieder krijgen. Dan is het fijn als u een rechtsbijstandverzekering hebt. Maar u wilt allicht niet te veel kosten betalen voor die enkele keer dat u een conflict hebt. Kies hierom voor een complete rechtsbijstandverzekering met eigen bijdrage en bespaar op uw maandelijkse lasten.

Rechtsbijstandverzekering: diverse dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingen:

Consument: Je bent gedekt voor problemen waar jij als consument mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld als je niet blij bent met de aankoop van een motorfiets en je er met de verkoper niet uitkomt.

Inkomen: Wonen: denk aan een conflict met de verhuurder van je huis of circa de aankoop van een huis. Meestal valt een probleem met de buren tevens onder deze dekking.

Wonen: Hiermee verzeker je je voor geschillen over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een probleem rond het huren of kopen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je tevens gedekt voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: Je verzekert je voor problemen die in het verkeer ontstaan. Bijvoorbeeld als je het oneens bent over de schadeafhandeling na een ongeval in het verkeer.

Rechtsbijstandverzekering

Ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking heeft een rechtsbijstandverzekering afgesloten. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u juridische hulp krijgen om uw recht te halen in een geschil.

U kunt verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken via de online vergelijkingstool op onze website. Deze tool vergelijkt de verzekeringen van verschillende Nederlandse verzekeringsmaatschappijen op basis van de dekking die zij bieden en de maandelijkse maandpremie die zij hiervoor vragen. Zo vindt u altijd een rechtsbijstandverzekering die aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent voor hoge juridische onkosten als u te maken zou krijgen met een probleem.

Dekking van een rechtsbijstandverzekering 

De dekking van een rechtsbijstandverzekering verschilt per verzekering en per verzekeraar. U kunt hierbij kiezen uit 5 verschillende soorten dekkingen, namelijk: consumentenrecht, inkomen,en fiscaal recht & vermogen. De consumentdekking is voldoende voor het oplossen van conflicten bij het aankopen of huren van consumentengoederen, een probleem met een internet- of televisieprovider, enzovoorts. Dit zijn op zich simpel op te lossen conflicten.

Bij een inkomensdekking krijgt u hulp bij een ontslag of een ander geschil met uw werkgever, een pensioenfonds of een uitkeringsinstantie. Kortom, alle zaken op het gebied van uw werk en inkomen. De dekking voor geschillen met een pensioenfonds of uitkeringsinstantie zijn niet altijd binnen deze dekking opgenomen. Let hier goed op bij het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering.

Een derde optie die u heeft is de ‘wonendekking’, die gericht is op geschillen met een verkoper van een woning. Ook geschillen die u met uw buren of andere bewoners uit de straat heeft vallen vaak onder deze dekking. Let wel, het gaat in dit geval alleen om geschillen die betrekking hebben op uw woning.

De verkeerdekking beschermt u tegen de hoge kosten voor juridische hulp bij conflicten die ontstaan in het verkeer. Het gaat hierbij niet alleen om geschillen die ontstaan zijn bij auto’s, maar ook om geschillen waar u als fietser of voetganger bij betrokken bent geraakt.

Tot slot kunt u kiezen voor de fiscaal recht & vermogen-dekking, die gericht is op geschillen op het gebied van de handel in aandelen, obligaties en opties. Ook wanneer u in een conflict verwikkeld raakt waarbij een belastingrechter betrokken is, worden de onkosten voor juridisch advies verzekerd met deze dekking. Vaak wordt dit type dekking niet standaard door verzekeraars aangeboden, omdat er weinig consumenten zijn voor wie dit type dekking interessant is.

Scroll naar boven