rechtsbijstandverzekering nodig

Rechtsbijstandverzekering Direct Hulp

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische conflicten. Iedereen kan onverwacht betrokken raken bij een geschil. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Rechtsbijstandverzekering: diverse dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingen:

Consument: Je bent gedekt voor problemen waar jij als consument mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld als je niet blij bent met de aanschaf van een motorfiets en je er met de leverancier niet uitkomt.

Inkomen: bijvoorbeeld een (dreigend) ontslag of een ander probleem met je werkgever. Meestal valt hier ook een probleem met je pensioenfonds of uitkeringsinstantie onder.

Wonen: Hiermee verzeker je jouw voor problemen over je huur- of koopwoning. Onder andere een probleem rond het huren of kopen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je tevens verzekerd voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: Fiscaal recht en vermogen: onder meer problemen over de aan- of verkoop van aandelen, obligaties en opties. Ook geschillen waar de belastingrechter bij betrokken is, zijn verzekerd. Deze bescherming bieden we niet simpele aan. Wil je jouw hiervoor wel verzekeren? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

De voor- en nadelen van een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering heeft ten opzichte van andere juridische adviseurs meerdere voor- en nadelen. Ga voor uzelf goed na welke van onderstaande punten voor uw persoonlijke geval van belang zijn alvorens u besluit om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiƫle vergoeding in het geval van problemen, maar levert eigenlijk een dienst aan u als verzekeringnemer. Dit maakt het soms wat irritant om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridisch advies een rekening van uw verzekeringsmaatschappij. Deze rekening is nooit hoger dan uw eigen risico en hangt af van het type juridische hulp wat u aangevraagd heeft.

Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen geschillen verwachten en uw maandelijkse maandprijs wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.

Scroll naar boven