das rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Consumentenbond

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen. Bijvoorbeeld als je er niet uitkomt met de tegenpartij bij een tegenslag in het verkeer. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt de onkosten van deze rechtsbijstand.

Rechtsbijstandverzekering annuleren

Niet alle rechtsbijstandverzekeringen kun je ieder moment opzeggen. Andere kun je pas na het 1ste jaar dagelijks annuleren met een opzegtermijn van één maand. Hoelang je opzegtermijn is, vind je in de polisvoorwaarden.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

Bij deze website kun je verscheidene rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken, zodat je weet wat je maandelijks betaalt voor de verzekering die het voordeligste bij je past.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering ligt niet voor de hand om af te sluiten, maar kan opeens nodig zijn! Het is dan tevens geen overtollige luxe om een goede rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Kijk naar de opties van de verzekering van die op onze website worden uiteengezet.

Deskundige juridische hulp zonder zorgen over de kosten

Een juridisch probleem kan in het dagelijks leven in verschillende gevallen ontstaan. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u terugvallen op deskundige juridische hulp, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten.

FBTO heeft als 1ste verzekeraar een rechtsbijstandverzekering waarbij u zelf kunt bepalen welke bescherming u wilt. En daarom betaalt u alleen voor de dekking die u nodig heeft.

U kunt kiezen uit de volgende modules: Consument & Wonen, Verkeer, Inkomen en Medisch.

De pluspunten van de FBTO rechtsbijstandverzekering zijn:

  • modules zijn los van elkaar af te sluiten
  • het hele gezin is meeverzekerd
  • geen op zijn minst claimbedrag
  • pienter kiezen is geld geld overhouden.

    Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

    Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële uitbetaling in het geval van conflicten, maar levert eigenlijk een dienst aan u als verzekerde. Dit maakt het af en toe wat irritant om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridisch advies een rekening van uw verzekeringsmaatschappij. Meer informatie over uw eigen risico en het gebruik daarvan vindt u in de voorwaarden van de polis van een rechtsbijstandverzekering.

    Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen geschillen verwachten en uw maandelijkse premie wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.

Scroll naar boven