wat is een rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Betekenis

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische conflicten. Maar soms lukt het niet om met de andere partij tot een passende overeenstemming te komen. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Wat valt er onder een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering verzeker je je van juridische hulp bij een probleem. In de regel kun je tevens advies inwinnen als er nog geen geschil is. Je wordt geholpen door advocaten die in dienst zijn van je rechtsbijstandverzekeraar. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je advies en bemiddeling bij een probleem. Is er een rechter bij betrokken of is er specialistische kennis nodig? Dan wordt de zaak meestal uitbesteed. Je hebt dan twee opties: zelf een advocaat kiezen of een advocaat regelen via de verzekeraar. Kies je voor een advocaat via de rechtsbijstandverzekering? Dan worden de onkosten volledig vergoed. Deze onkosten vallen onder externe kosten.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering ligt niet voor de hand om af te sluiten, maar kan opeens nodig zijn! Het is dan ook geen overtollige luxe om een goede rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Kijk naar de kenmerken van de verzekering van die op onze website worden vergeleken.

Deskundige juridisch advies zonder zorgen over de kosten

Een juridisch conflict kan in het dagelijks leven in verschillende situaties ontstaan. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u terugvallen op deskundige juridische hulp, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten.

FBTO heeft als 1ste verzekeraar een rechtsbijstandverzekering waarbij u zelf kunt bepalen welke dekking u wilt. En daarom betaalt u alleen voor de bescherming die u nodig heeft.

U kunt kiezen uit de volgende modules: Consument & Wonen, Verkeer, Inkomen en Medisch.

De voordelen van de FBTO rechtsbijstandverzekering zijn:

  • modules zijn los van elkaar af te sluiten
  • het hele gezin is meeverzekerd
  • geen ten minste claimbedrag
  • slimmer kiezen is geld besparen.

    Verschillende typen rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor rechtsbijstandverzekering betekenis,rechtsbijstandverzekering-betekenis

    Een rechtsbijstandsverzekering werkt doorgaans met aparte vergoedingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het van belang te weten welke dekking er gekozen moet worden.

    Bij de woondekking worden conflicten met de verhuurder van de huis gedekt. Ook problemen met de aankoop van een woning ontvangt juridische bijstand middels deze rechtsbijstandsverzekering, evenals een probleem met de buren.

Scroll naar boven