goede rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Arbeid

Of u nou een consument bent bent of een bedrijf heeft. Het kan altijd voorkomen dat u in een juridisch geschil betrokken raakt. Veel consumenten hebben geen ervaring met het verloop van het juridische proces en daarom is professionele ondersteuning noodzakelijk. Dit kan easy in de papieren lopen. Het is daarom interessant om u te verzekeren tegen de onkosten van rechtshulp. Hier komt een rechtsbijstandverzekering om de hoek kijken, hoe dit werkt leest u op onze website.

Rechtsbijstandverzekering: verscheidene dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verscheidene dekkingen:

Consument: denk aan een probleem bij aanschaffen of huren, of bijvoorbeeld een probleem met je interneprovider.

Inkomen: onder andere een (dreigend) ontslag of een ander probleem met je werkgever. Meestal valt hier tevens een probleem met je pensioenfonds of uitkeringsinstantie onder.

Wonen: Hiermee verzeker je je voor conflicten over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een geschil rond het huren of aankopen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je ook gedekt voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: Fiscaal recht en vermogen: onder meer geschillen over de aan- of verkoop van aandelen, obligaties en opties. Ook problemen waar de belastingrechter bij betrokken is, zijn verzekerd. Deze dekking bieden we niet ordinaire aan. Wil je je hiervoor wel verzekeren? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Nadelen van de rechtsbijstandverzekering:

U mag bij de meeste verzekeringsmaatschappijen geen eigen advocaat kiezen, u krijgt meestal een juridisch medewerker toegewezen en daar moet u het mee doen.

  • U betaalt een mogelijkheid jarenlang premie zonder dat u in een juridisch geschil verzeild raakt. Een advocaat of jurist schakelt u doch alleen in als u daadwerkelijk een juridisch conflict heeft.
  • Een juridisch medewerker van een rechtsbijstandverzekering heeft in de regel erg veel dossiers onder zich in vergelijking met een reguliere advocaat. Hierdoor komt het in de praktijk nog wel eens voor dat u bij een rechtsbijstandverzekeraar wat langer moet wachten op antwoord op uw vragen.
  • Rechtsbijstandpolis of uiteindelijk liever zelf een eigen advocaat inschakelen?

Of het in uw geval verstandiger is om een rechtsbijstandverzekering aan te gaan of in een voorkomend geval zelf een advocaat in te schakelen, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Rechtsbijstandverzekeraars en advocaten benadrukken graag hun eigen kwaliteiten en schilderen de concurrent nogal eens negatief af.

Het eindoordeel moet zijn dat beide partijen een eigen rol en functie vervullen. De een zal veel baat hebben bij een rechtsbijstandverzekering, terwijl een ander juist liever zelf een advocaat wil kunnen kiezen als er zich een juridisch geschil voordoet.

Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen betaalt de consument ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Dit werkt hetzelfde als bij de zorgverzekering: men dient eerst tot een bepaald bedrag zelf te betalen. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan elke maand behoorlijk wat schelen op de kostprijs.

Scroll naar boven