rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Prijs Rechtsbijstandverzekering

Mocht u ineens rechtshulp nodig hebben, dan kan een rechtsbijstandverzekering u een hoop kosten schelen. Bij het vinden van een rechtsbijstandverzekering bent u namelijk gedekt voor de kosten van de benodigde rechtshulp.

De hoogte van de kosten wordt verder beïnvloed door uw gezinssamenstelling (alleenstaanden betalen minder premie) en de vraag of u een facultatief eigen risico wilt accepteren. Tevens kennen sommige rechtsbijstandverzekeringen een limiet aan externe (advocaat)kosten in het situatie er uiteindelijk een advocaat moet worden ingeschakeld. Een ongelimiteerde dekking van deze externe onkosten leidt vaak tot een wat hogere premie.

Bij de meeste rechtsbijstandverzekeraars kunt u via hun website aan de hand van uw gezinssamenstelling en verstandige bescherming zelf berekenen hoe veel premie u moet betalen. Ook kunt u op enkele websites verschillende rechtsbijstandverzekeraars met elkaar vergelijken.

Rechtsbijstandverzekering

Ongeveer 55% van de Nederlandse bevolking heeft een rechtsbijstandverzekering afgesloten. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u juridische hulp krijgen om uw recht te halen in een conflict.

U kunt verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken via de online vergelijkingstool op onze website. Deze tool vergelijkt de verzekeringen van verschillende Nederlandse verzekeringsmaatschappijen op basis van de dekking die zij bieden en de maandelijkse prijs voor de premie die zij hiervoor vragen. Kies niet direct voor de verzekering met de laagste premie, maar lees altijd eerst de dekkingsvoorwaarden van een verzekering door. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent voor hoge juridische onkosten als u te maken zou krijgen met een conflict.

Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële betaling in het geval van conflicten, maar levert eigenlijk een dienst aan u als verzekerde. Dit maakt het soms wat irritant om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridische hulp een rekening van uw verzekeraar. Deze rekening is nooit hoger dan uw eigen risico en hangt af van het type juridisch advies wat u aangevraagd heeft.

Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen conflicten verwachten en uw maandelijkse prijs wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.

Scroll naar boven