kpn sim only

Mobiele Telefoon Abonnement Vergelijken Sim Only

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt u geld overhouden op uw smartphoneabonnement, kunt u Sim Only vergelijken en het meest voordelige contract afsluiten. Als u al een telefoon heeft, is een Sim Only contract ideaal voor u, want hierbij betaalt u enkel de abonnementskosten en niets extra voor het smartphone.

Waarom Sim Only vergelijken?

Op het moment dat u nog tevreden bent over uw huidige mobieltje kunt u ervoor kiezen om enkel een Sim Only abonnement af te sluiten. Bij ons kunt u simpel Sim Only vergelijken met de Sim Only vergelijker, we vinden het namelijk belangrijk Sim Only abonnementen vergelijken makkelijker gaat. Daarom krijgt u bij elk contract gegevens over:

  • Wat de abonnementspremie per maand is.
  • Wat de totale korting op uw abonnement is.
  • Wat de totale abonnementskostprijs maandelijks is.
  • Wat de aansluitkosten, verzendkosten en kosten voor nummerbehoud zijn.
  • Wat de prijs is voor aanvullende diensten zoals onbeperkt sms’en en/of internet.

Vergelijk Sim Only abonnementen en bekijk wat voor u de voordeligste keuze is. Maakt u onder meer veel gebruik van het internet en belt u nog maar amper? Of bent u nog echt van het sms’en? allicht kunt u het tevens allemaal kiezen, dat is helemaal aan u. Bij het Sim Only abonnement vergelijken is het doorslaggevend dat u met meerdere dingen rekening houdt:

  • Hoeveel belminuten u elke maand nodig heeft.
  • Hoeveel sms-berichten u maandelijks nog verstuurt.
  • Hoeveel MB aan internet via de smartphone u maandelijks verbruikt.

Op het moment u uw mobieltje gedrag in kaart heeft gebracht, kunt u Sim Only abonnementen vergelijken. vindt u tal van goedkope Sim Only abonnementen, er zit er altijd wel eentje die bij u past.

Welke aanbieders bieden Sim Only abonnementen aan?

Sim Only abonnementen worden gedekt door allerlei providers. Aanbieders zijn onder te verdelen in netwerk aanbieders en virtuele aanbieders, tevens wel MVNO’s genoemd.

Een netwerk telecomaanbieder heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. meestal bieden zij virtuele providers toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk telecomaanbieder. Ons land kent 4 netwerk aanbieders:

  • KPN
  • T-Mobile
  • Vodafone
  • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk. Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

Een virtuele telecomaanbieder wordt in de regel afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Een MVNO is niet in het bezit van een eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk aanbieder. MVNO’s richten zich het meest op een expliciete doelgroep. Hieronder tref je een overzicht aan van enkele virtuele providers die actief zijn in ons land:

  • Ben (T-Mobile)
  • hollandsnieuwe (Vodafone)
  • Robin Mobile (KPN)
  • Simpel (T-Mobile)
  • Simyo (KPN)
  • Telfort (KPN)
  • Youfone (KPN)

Simlockvrije smartphone

Daarnaast is een telefoon mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije Samsung mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude mobieltje liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de telecomaanbieder waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de mobiele telefoon verwijderen. In de praktijk houdt in dat in de regel dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet aanschaffen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Om te bepalen welk abonnement voor jou het voordeligste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is over het algemeen genoeg om een zicht te krijgen in je verbruik.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Er zijn op het moment echter ook Sim Only aanbieders die een Sim Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit.}

Wanneer kan ik overstappen?

Wie wil overstappen, moet eerst weten of hij of zij een elke maand of een ieder jaar contract heeft. Bij Sim Only aanbieders kunnen abonnees in de regel per maand overstappen. De contractduur is vrijwel altijd 1 maand, 12 maanden, of 24 maanden.

Bellers kunnen 2 maanden voor het einde van het huidige contract de overstap naar een andere telecomprovider regelen. Het nieuwe contract gaat dan in, als het oude is afgelopen.

Waarom betaal ik de 1ste maand meer?

Voor het aan gaan van een nieuw abonnement, maakt de telecomprovider kosten. De meeste aanbieders brengen die onkosten bij de nieuwe abonnee in rekening. Enkele aanbieders verrekenen die kosten met de eerste maand, derden laten de aansluitkosten apart betalen.

Waarom een Sim Only abonnement?

Zoals gezegd bel je met een Sim Only aanbieding veel voordeliger dan met een normaal abonnement. Bovendien hoef je nergens aan vast te zitten, want er zijn diverse providers met maandelijks opzegbare abonnementen. Naast de lage maandkosten en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, kun je ook nog lekker met je vertrouwde apparaat blijven bellen.

Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn mobieltje ?

Er bestaan verschillende formaten SIM-kaarten. De eerste mobieltjes hadden een SIM-kaart van het formaat van een creditcard 85 x 54 mm), de Full-size SIM danwel de simpele SIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je met name terug in oudere smartphones.

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de continu kleiner wordende smartphones. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle mobieltjes. Micro-SIM kaarten passen in de regel wel in oudere mobieltjes, terwijl nieuwe typen veelal gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe toestel met een ander formaat simkaart leverde daardoor veel administratieve rompslomp op en gedoe met onder andere kaartvergroters en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de aanbieders tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle drie ordinaire formaten inzitten, je kunt het formaat dat je benodigd er uit drukken.

Welke aanbieders bieden Sim Only abonnementen aan?

SIM-only abonnementen worden geboden door allerlei providers. Providers zijn onder te verdelen in netwerk providers en virtuele telecomproviders, tevens wel MVNO’s genoemd.

Een netwerk telecomaanbieder heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. meestal bieden zij virtuele providers toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk telecomprovider. Holland kent 4 netwerk aanbieders:

  • KPN
  • T-Mobile
  • Vodafone
  • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk. Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

Een virtuele telecomprovider wordt in de regel afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Een MVNO is niet in het bezit van een eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk provider. MVNO’s richten zich veel op een specifieke doelgroep. Hieronder tref je een overzicht aan van enkele virtuele providers die actief zijn in dit land. De vetgedrukte namen betreft partijen die onafhankelijk inkopen en geen onderdeel zijn van een netwerkprovider:

  • Ben (T-Mobile)
  • hollandsnieuwe (Vodafone)
  • Robin Mobile (KPN)
  • Simpel (T-Mobile)
  • Simyo (KPN)
  • Youfone (KPN)

Scroll naar boven