Vind u het lastig kiezen? Wij helpen u daarmee. Met Sim Only vergelijken van deze site vergelijkt u de meest voordelige abonnementen. U stelt zelf het abonnement samen en u kiest zelf de provider. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de slimste providers en goede service.
Wat is een Sim Only abonnement?
Een Sim Only abonnement, meestal aangeduid als Sim Only of Sim Only, is een contract zonder een nieuwe mobieltje.
Bij een Sim Only abonnement ontvang je in de regel een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de provider en niet voor een smartphone. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.
Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?
Heb je nog een goed werkende mobieltje waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse mobiele telefoon aan te schaffen, dan is het interessant om een los Sim Only abonnement af te sluiten. Let er wel op dat je een contract neemt dat past bij je verbruik.
Aanschaf van een Sim Only abonnement heeft een aantal voordelen ten opzichte van de aanschaf van een abonnement inclusief smartphone.
- Je kunt aanzienlijk geld besparen op de kosten.
- Kies voor een korte looptijd, dan kun je
efficiënt overstappen als een andere
partij een voordeliger contract aanbiedt.
Voorbeeld berekening
We nemen een willkeurige smartphone als voorbeeld. Een nieuwe willkeurige smartphone kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de gebruikelijke mobieltje los zou kopen met een contract zonder mobieltje is een contract voor telefonie kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphone met abonnement is dan met name ideaal voor de beller die zo eenvoudig mogelijk een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het apparaat los te aanschaffen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een abonnement voor telecom in vele gevallen goedkoper is. zonder simlock|simlock vrije gewone smartphone } benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de aanbieder waarbij het smartphone oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat over het algemeen dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet aankopen.
Kies het juiste Sim Only abonnement
Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het goedkopere is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen aantal maanden. Dat is denken wij voldoende om een zicht te krijgen in je verbruik.|
Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden
Als je een keer hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Bij de meeste Sim Only providers kun je kiezen tussen een periode van 1 of twee jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter tevens providers die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je elke maand veel meer dan op welk moment je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit.}
Uit welke telefonie abonnement kan ik kiezen?
Zoals gezegd heb je bij een abonnement zonder smartphone meer keusin Sim Only providers dan bij een telefoniecontract met toestel. Dat zijn echter niet allemaal verscheidene Sim Only aanbieders met een eigen netwerk. In dit land tellen wij officieel 4 grote aanbieders met een eigen netwerk, namelijk:
- KPN,
- Vodafone,
- T-Mobile en
- Tele2.
Alle andere providers maken gebruik van het netwerk van een van deze mobiel bellen bedrijven. Zo maakt de mobiele telefonie bedrijven hollandsnieuwe bijvoorbeeld gebruik van het netwerk Vodafone en heb je bij Simyo de betrouwbare dekking van KPN. In totaal kent Holland op dit moment twaalf verscheidene Sim Only aanbieders.
Wat voor telefooncontract sluit jij af?
Veel mobieltje gebruikers komen over het algemeen voor een dilemma te staan als ze hun overeenkomst kunnen verlengen. Gaan ze door met de huidige aanbieder of stappen ze over? De keus hangt meestal van meerdere factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de maandelijkse kosten, de polisvoorwaarden en de kostprijs voor een mobiele telefoon. Om hier antwoorden op te krijgen is grond research voor nodig. Dat kost in de regel veel energie, want het is veel uitzoekwerk. Via dit artikel gaan we jou proberen op weg te assisteren door de grote verschillen in kaart te brengen tussen een abonnement met mobiele telefoon en een Sim Only abonnement.
Sim Only abonnement
Als iemand aan Sim Only hoort, dan denkt diegene gelijk aan de lage kosten iedere maand. Dit is tevens de reden dat veel consumenten overstappen en kiezen voor een Sim Only abonnement. Voor een paar euro per maand zijn ze voorzien van genoeg belminuten en MB’s. Veel aanbieders merken ook op dat Sim Only continu populairder wordt en gaan daardoor de strijd met elkaar aan. Er worden soms hele betaalbare telefoonabonnementen aangeboden om smartphonegebruikers te lokken. Dit heeft uiteraard veel invloed op de mogelijkheid van de telecomaanbieder. Echter moet een gebruiker tevens kijken naar het duur van het abonnement en het opzegtermijn. Bij de meeste Sim Only aanbieder is dat heel flexibel, maar immers kunnen daar tevens verschillen in zitten. Laat je dus niet om de tuin leiden en doe grondig research wat iedereen te bieden heeft voordat je een keus maakt.
Contract met een smartphone
Waar voorheen de abonnementen met mobieltje erg populair waren, zo is het tegenwoordig een stuk minder gesteld. In de tijden van bezuinigen kiezen veel mensen meestal voor de goedkope mogelijkheden. Sim Only gaat het in deze kwestie winnen van een abonnement met mobieltje. Hoewel je bij deze abonnementssoort een kosteloos mobiele telefoon krijgt, hebben veel mensen geen zin om iedere maand zoveel neer te leggen. Bovendien gaat een ieder continu zuiniger met hun smartphone om, dus is de keuzemogelijkheid voor een nieuw mobieltje is geen trigger meer om voor een duurder contract te gaan. Wij wensen je veel succes met de mogelijkheid voor het volgende telefoonabonnement.
Waarom Sim Only vergelijken?
Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van dit land. Wij hebben de afgelopen jaren dan tevens de nodige ervaring opgedaan.
Uitsparen op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in Holland het aanbod van maarliefst 15 netwerk telecomaanbieders. Bovendien bieden wij de mogelijkheid naast de prijzen tevens de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je optie voor een Sim Only.
Iedere dag wordt onze website voorzien van de meest actuele aanbiedingen. Zo kun jij weloverwogen een mogelijkheid maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan tevens om consumenten overtollige onkosten te geld besparen, zodat we zonder zorgen met elkaar in contact kunnen blijven.
Wat is een SIM-only abonnement?
Een SIM-only abonnement, vaak aangeduid als SIM-only, Sim Only of SimOnly, is een abonnement zonder een nieuwe mobiele telefoon.
Bij een SIM-only abonnement ontvang je in de regel een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de telecomprovider en niet voor een telefoon. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.
Een SIM-only abonnement is een prima beslissing wanneer je al een mobiele telefoon hebt en daar nog tevreden over bent. En een SIM-only contract kan stukken voordeliger uitvallen dan aanbiedingen waarin wel een mobiele telefoon is opgenomen.
Wil je wel een nieuwe mobiele telefoon , dan is het verstandig om SIM-only abonnementen met de aanschaf van een los mobieltje te vergelijken met abonnementen waarbij zowel apparaat als abonnement worden geleverd. Dit is ook nuttig als je het geen probleem vindt om het apparaat in een keer te betalen.
Stap je over naar een SIM-only abonnement dan is het van invloed dat je de beschikking hebt over een simlockvrije mobiele telefoon. Normaal gesproken is dat het geval. Is dat niet zo, dan kan het toestel (als je het langer dan een jaar in je bezit hebt) zonder extra kosten simlockvrij worden gemaakt door de partij waar je het apparaat gekocht hebt.
Welke providers bieden Sim Only abonnementen aan?
SIM-only abonnementen worden aangeboden door diverse telecomaanbieders. Aanbieders zijn onder te verdelen in netwerk aanbieders en virtuele telecomproviders, ook wel MVNO’s genoemd.
Een netwerk provider heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. meestal bieden zij virtuele aanbieders toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk provider. Holland kent 4 netwerk telecomproviders:
- KPN
- T-Mobile
- Vodafone
- Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk. Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)
Een virtuele aanbieder wordt over het algemeen afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Een MVNO heeft zelf geen eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk aanbieder. MVNO’s richten zich veelal op een bepaalde doelgroep. Hieronder tref je een overzicht aan van enkele virtuele providers die actief zijn in ons land. De vetgedrukte namen betreft partijen die onafhankelijk inkopen en geen onderdeel zijn van een netwerkprovider:
- Ben (T-Mobile)
- hollandsnieuwe (Vodafone)
- Robin Mobile (KPN)
- Simpel (T-Mobile)
- Simyo (KPN)
- Youfone (KPN)