sim only vodafone

Mobiel Sim Only Vergelijken

Vind u het lastig kiezen? Wij begeleiden u daarmee. Met Sim Only vergelijken van deze site vergelijkt u de meest voordelige abonnementen. U stelt zelf het contract samen en u kiest zelf de telecomaanbieder. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de voordeligste aanbieders en handige service.

Sim Only vergelijken: voor wie?

Een Sim Only abonnement is ideaal voor de volgende twee situaties:

  1. U heeft nog een (simlock vrije) telefoon
  2. U koopt een los mobieltje

Vergelijk Sim Only, kies zelf wat je nodig hebt en kies zelf hoeveel je elke maand kwijt wilt zijn. Een Sim Only abonnement vinden is simpel. In de meeste gevallen zorgt nieuwe provider voor nummerbehoud en uw nieuwe simkaart wordt gebruikelijk thuisgestuurd.

Let op! Als u overstapt van een andere telecomaanbieder, kan het zijn dat uw toestel niet simlock-vrij is. Controleer of uw toestel simlock vrij is voorafgaand u een Sim Only abonnement bestelt of lopende het Sim Only vergelijken. Neem contact op met uw huidige aanbieder als u uw smartphone simlock vrij wilt laten maken.

Sim Only met 4G

Net zoals bij een ‘normaal’ abonnement, is het bij een Sim Only abonnement mogelijk om voor 4G internet op de mobiel te kiezen. Het voordeligste Sim Only 4G abonnement is al vanaf €2,50 elke maand af te sluiten. Hiervoor krijg je echter bitter weinig mobiele data, wat kan zorgen voor eventuele kosten buiten de bundel.

Het meest voordelige 4G Sim Only contract met minimaal 1GB internet, is aan te gaan vanaf €7,50. De meest veelomvattende 4G abonnementen onkosten meer dan €12,50 per maand. Hiervoor krijg je 10 GB internet en onbeperkt bellen en sms’en. Meer dan genoeg dus, zelfs voor de extreme gebruiker.

De nadelen van Sim Only

Een mogelijk schaduwzijde van een abonnement zonder mobieltje is dat je als consument zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is. zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de telecomaanbieder waarbij de smartphone oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van het smartphone afhalen. In de praktijk houdt in dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet aanschaffen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Welk contract zonder mobiele telefoon het beste bij jou past hangt af van verscheidene dingen. Zo is het van betekenis om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe meestal bel je met je smartphone? Vind je het doorslaggevend dat je razend efficiënt internet hebt? Of maak je welbeschouwd alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 1 of twee jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter tevens Sim Only aanbieders die een Sim Only contract met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een mobiele telefonie bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je per maand veel meer dan op welk moment je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit.}

Vergelijken van Sim Only abonnementen loont

We blijven het zeggen, maar het is ook echt waar. Net als het vergelijken van de prijzen van je contract met smartphone, energieleverancier, zorgverzekering en internetcontract kun je tevens flink besparen op de kosten van je Sim Only abonnement. De prijzen van een Sim Only abonnement kunnen per periode veranderen en zijn per telecom bedrijf verschillend. Als je ervoor kiest om over te stappen naar een goedkopere Sim Only aanbieder met een abonnement is het aan te raden om gebruik te maken van een Sim Only vergelijkingssite. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Wij begeleiden je graag en tonen je een uitgebreid overzicht van alle Sim Only providers en hun aanbiedingen. We werken de prijzen dagelijks bij zodat ze immer bij de tijd zijn.

Kies een goedkoop Sim Only abonnement

Vandaag de dag is een Sim Only zo’n beetje de populairste abonnementsvorm voor een mobieltje. Dat komt vooral doordat een Sim Only veel goedkoper is dan een standaard abonnement. Bij een Sim Only contract ontvang je alleen een simkaart en geen mobieltje. Dat is dus wat een Sim Only is.

Omdat je blijft bellen met je bestaande mobiele telefoon , bespaar je veel overbodige kosten. De kosten die je normaliter voor je ‘zonder extra kosten mobieltje ’ betaalt, valt weg bij een Sim Only en dientengevolge houd je aanzienlijk lagere maandelijkse abonnementskosten over.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande abonnement (bijna) is afgelopen, kun je gaan en staan waar je wilt. Je kunt overstappen naar een andere aanbieder, of juist verlengen bij je huidige provider. Zorg er wel voor dat je je abonnement actief verlengt, en daarmee een nieuw contract afsluit. Want ook bij je eigen telecomprovider kan stilzwijgend verlengen erg duur worden. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, en je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw abonnement aan met meestal tevens nieuwe actie)tarieven.

Stap je over van provider, dan wil je vanzelfsprekend wel je bestaande 06-nummer behouden. Die mogelijkheid is wettelijk geregeld, en dientengevolge kun je bij alle providers zonder extra kosten gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe provider zal dit compleet voor je regelen. Zij zeggen je huidige overeenkomst op en laten je weten op welk moment je nummer immers naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud ten hoogste twee maanden voor het einde van je huidige overeenkomst aanvraagt.

Wat is een SIM-only abonnement?

Een SIM-only abonnement, vaak aangeduid als SIM-only, Sim Only of SimOnly, is een abonnement zonder een nieuwe smartphone.

Bij een SIM-only abonnement ontvang je vrijwel altijd een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de telecomaanbieder en niet voor een telefoon. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.

Een SIM-only contract is een prima keus wanneer je al een mobieltje hebt en daar nog tevreden over bent. En een SIM-only abonnement kan stukken voordeliger uitvallen dan aanbiedingen waarin wel een smartphone is opgenomen.

Wil je wel een nieuwe mobieltje , dan is het verstandig om SIM-only abonnementen met de aanschaf van een los toestel te vergelijken met abonnementen waarbij zowel toestel als contract worden geleverd. Dit is met name functioneel als je het geen probleem vindt om het apparaat in een keer te betalen.

Stap je over naar een SIM-only abonnement dan is het van invloed dat je de beschikking hebt over een simlockvrije mobieltje. Meestal is dat het geval. Is dat niet zo, dan kan het toestel (als je het langer dan een twaalf maanden in je bezit hebt) voor niks simlockvrij worden gemaakt door de partij waar je het toestel gekocht hebt.

Pre’s Sim Only internet

Een Sim Only abonnement boven een mobieltje plus contract verkiezen zal betekenen dat je maandelijks bespaart op je mobiele telefoon kosten. Bij je huidige telecomaanbieder zul je ook nog eens meer korting krijgen wanneer je kiest voor het verlengen van je smartphone abonnement. Het verlengen van je smartphone contract bij je huidige aanbieder houdt in niets meer dan dat je een nieuw contract aangaat voor een zekere periode. Doordat je kiest voor het verlengen van je overeenkomst zal de telecomprovider je belonen met extra voordeel op je Sim Only abonnement. Je moet zelf actie ondernemen om te verlengen, want laat je het smartphoneabonnement stilzwijgend doorlopen dan ontvang je geen extra korting.

Scroll naar boven