beste reisverzekering

Kortlopende-reisverzekering-afsluiten

Op het moment is het voor veel mensen van belang om er zich mee bezig te houden dat een probleem meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval op welk moment u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor vertrekken meemaken met een plotse geval waarmee u niet kunt vertrekken, maar tevens ten tijde van uw reis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van een aantal extra’s af. bijvoorbeeld waar je vakantie naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een aantal euro per maand.

Dat het aan gaan van een reisverzekering vanzelfsprekend is voor consumenten die zonder zorgen een reis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. Een voordelige reisverzekering afsluiten is Vandaag de dag door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking geen probleem meer, maar voor veel personen is alsook het vinden van een de goedkoopste reisverzekering een vereiste. Een goedkope en een betere reisverzekering in 1 aan gaan is uitstekend mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigsheidsduur van de reisverzekering in kwestie net als met de dekkingen die geboden. Voor wat dit laatste betreft is het met name belangrijk om rekening te houden met het gebied naar waar u op trip gaat. zekere dekkingen worden bij een standaard reisverzekering namelijk met uitsluiting van gedekt als de reis zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u onverwachte geld moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisuitgaven als u ineens ziek wordt of door een ongeval in het privekliniek komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde kans op ziekte.

Reisverzekering vergelijken en aan gaan: zo easy doe je dat

Deze website heeft een onafhankelijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via deze website kun je heel makkelijk een reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou de betere verzekering hebt opgedoken, kun je terstond jouw reisverzekering aan gaan. Dat kan volledig online en je ziet per direct of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Enkele dekkingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt ten minste bescherming voor verlies, ongemakken of diefstal van je bagage. Afhankelijk van je vakantiereis en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je jouw reisverzekering uitbreiden met dekking voor:

  • Geneeskundige kosten
  • Pechhulp
  • gevaarlijke sporten (bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen of diepzeeduiken)
  • Wintersport
  • Repatriëring (onvoorziene terugkeer naar huis vanwege ziekte of een ongeval)
  • Cash
  • Stage buiten Nederland
  • Zakenreis
  • Overlijden en blijvende invaliditeit

Op basis van de dekkingen die je nodig hebt, zoeken wij de goedkooste reisverzekering voor je uit.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment behoefte hebt om een reisverzekering af te sluiten kunt u telkens een optie maken tussen zeer veel opties. We onderscheiden op dit vlak de kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er alsook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we welbeschouwd het best omschrijven als een batterij van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de gangbare reisverzekering, ze wordt over het algemeen immer samengevoegd met een speciale bescherming voor opzeggen. Op deze manier kunt beschikken u dan tevens over een totaal pakket waardoor u gegarandeerd onbekommerd op vakantiereis van huis kunt gaan. Bent u alsook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer gegevens willen verwerven? Lees dan simpel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor geneeskundige kosten (wellicht heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet 2 keer verzekerd bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel geld besparen.

Maximale vergoedingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er uiteindelijk wat gebeurt wil je graag dat de schade in enkele stappen wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg belangrijk bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf te annuleren als resultaat van bepaalde omstandigheden. Ook als je door zekere omstandigheden gedurende je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Ook wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering vinden. Zo easy is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven