Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven

Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is belangrijk om af te sluiten. Het wordt ook wel een WA-verzekering genoemd, het betreft namelijk een verzekering ten behoeve van uw wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee verzekert u zich tegen de financiële gevolgen van de door u of uw gezinsleden veroorzaakte schade aan derden. Niet alleen uzelf, tevens uw partner, kinderen, huisdieren en eventuele logees zijn gedekt als zij onverhoopt gebreken of letsel aan derden veroorzaken.

Wat is een AVP?

Reden voor de verzekeringsmaatschappij om uit te keren bij inboedel en aansprakelijkheidsverzekering is dat jij aansprakelijk bent voor de te verhalen gebreken aan mensen of zaken. Als dat zo is, zijn tevens de de daaruit voortvloeiende gebreken gedekt.

Een ongeval zit in een nihil hoekje. Je vrouw kan per abuis een bal door het raam schoppen tijdens het spelen, of voor je het weet heeft je papegaai de bril van een oude man voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet voldoende verzekerd bent voor deze gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten van de schade als jij of je kind per abuis de veroorzaker is van schade aan derden. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je partner als particulier maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een WA verzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP)

Een AVP biedt dekking voor schade waar jij of jouw kind aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. ernaast ben je gedekt voor gebreken aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, houdt in niet altijd dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal ook verantwoordelijk voor gebreken aangericht door je hond. Ook ben jij verantwoordelijk voor schade die ontstaat door een mankement aan jouw huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeval zit in een nihil hoekje. Je kind kan per ongeval een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De onkosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering betaalt de onkosten als jij of je familie per ongeval de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een WA verzekering genoemd. Als u, uw partner, uw kinderen of uw huisdier een gebreken veroorzaakt bij iemand anders, dan bent u aansprakelijk voor deze gebreken. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet u de kosten die hieruit volgt zelf betalen. Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft dan bent u hiervoor verzekerd en zal uw verzekering de kosten om de schade te dekken betalen. Het is niet verplicht om een WA verzekering te hebben, maar het kan wel wel zo verstandig zijn. Het hoeft dan ook niet zo te zijn dat u de gebreken zelf veroorzaakt heeft. Een kapotte waterleiding bij de buurman, die bij u vandaan komt. Of een dakpan die van uw dak valt op de auto van de buren. Het kan verkeren. Ook hiervoor verzekert u zich met de aansprakelijkheidsverzekering. {

Waarom een WA verzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren sluit je af om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je toebrengt aan anderen of de spullen van personen. Denk aan de laptop van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je collega die valt over een laaghangend touw in je kamer en zijn schouder breekt. Een WA verzekering vergoedt bijna alle schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je logés. Met een aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schade van 1 miljoen euro.

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar tevens die van de persoon die je per abuis schade berokkent. Wij begeleiden bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw gezin.

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen gebreken aan derden waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent gedekt tegen schade aan anderen

 • De AVP wordt ook wel WA verzekering genoemd
 • Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergoed letsel schade en zaakschade
 • Met opzet veroorzaakte gebreken wordt niet uitbetaald
 • Alleen financiële schade uit zaken of letsel worden vergoed door een aansprakelijkheidsverzekering

Een AVP is een verzekering die gebreken die jij als verzekeringnemer aan een ander persoon of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekeringspolis is in beginsel bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als klant schade aanbrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot rond €1.250.000 vergoed per geval. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In dit land is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Met name met kleine kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De onkosten voor het vergoeden van de veroorzaakte gebreken kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

AVP: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de WA verzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een AVP hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De premie die je betaalt voor een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking (circa €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en sowieso geen reden om een verzekeringspolos niet aan te gaan. ernaast ben je als je geen WA verzekering hebt en wel aansprakelijk bent voor gebreken aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En bovendien is tevens het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

De premies van aansprakelijkheidsverzekeringen

De premies van aansprakelijkheidsverzekeringen lopen flink uiteen: de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering bleek in een test van de Consumentenbond rondom 2 keer zo duur te zijn als de duurste aansprakelijkheidsverzekering Dat hoeft voor uw situatie niet automatisch de beste aansprakelijkheidsverzekering te zijn. Vraag dus verschillende offertes op en vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen niet alleen op premie, maar tevens op voorwaarden van de polis. Kijk onder meer even bij Aegon, OHRA, Univé en Verzekeruzelf.

De aansprakelijkheidsverzekering van OHRA kreeg in 2020 van onderzoeksbureau Moneyview vijf sterren voor zowel kosten als voorwaarden. De aansprakelijkheidsverzekeringen van ABN Amro en Klaverblad kregen tevens 5 sterren voor voorwaarden van de polis. Moneyview gaf tevens vijf sterren voor kostprijs aan Aon en ogenblikkelijk aan United Insurance. Zo is de hoogste betaling voor schade door vriendendiensten (een geval waarin een verzekeringnemer niet aansprakelijk is) bij ABN AMRO en OHRA hoger dan bij de meeste andere producten. Wel sluiten ABN Amro en Inshared de dekking voor gebreken door drones nog telkens expliciet uit. OHRA is nog continu de enige die aansprakelijkheidsschades door drones expliciet wel dekt.

Wilt u weten wat de maandprijs is voor uw situatie? Dan kunt u een aansprakelijkheidsverzekering berekenen. Dit doet u in de vergelijker op deze website. U vult enkele gegevens in: uw gezinssamenstelling, uw geboortedatum, de geboortedatum van uw partner, het verzekerd bedrag, het eigen risico type en het eigen risico algemeen. Aan de hand van deze gegevens kan de vergelijker de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering berekenen. Het kost u slechts 1 minuut van uw tijd.

Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij meerdere verzekeraars kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij een aantal heb je geen mogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in tevens een hogere maandprijs die je per maand moet betalen. Je kunt ook de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering voorgeschreven is heb je hier wel mogelijkheid vrijheid in.

Voorwaarden van de verzekeraar

Twijfel je tussen verzekeraars, dan kun je het af laten hangen van de polisvoorwaarden die het goedkopere bij uw wensen passen. Je kan bijvoorbeeld naar de volgende kenmerken kijken:

 1. Heeft de verzekeraar eigen risico?
 2. Wat is de opzegtermijn van de AVP-verzekering?
 3. Moet je eenmalige poliskosten betalen?
 4. Op welke manieren kun je jouw gebreken melden?
 5. Biedt de verzekeraar tevens een pakket aan waar ook de opstalverzekering en inboedelverzekering onder valt?

  Easy overstappen WA verzekering

  Het klinkt moeilijk om je oude WA verzekering te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is met enkele klikken geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de annuleren dan voor je in orde. Hierna kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor inboedel en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Scroll naar boven