all risk autoverzekering kosten

Hoeveel Kost Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de betere condities. Of die

Autoverzekering annuleren

Wil je de verzekering van je auto opzeggen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij zal je autoverzekering zoals verwacht binnen een maand stopzetten. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar en zeg dan pas je huidige verzekering van je auto op! Wil je de autoverzekering annuleren omdat je verzekeraar een verhoging van de premie doorvoert of de eenvoudige voorwaarden aapast, dan mag je de verzekering van je auto zonder opzegtermijn beëindigen.

Hoeveel Kost Autoverzekering

Als je een nieuwe auto least, moet je altijd een autoverzekering aan gaan. Dit is online te doen, maar let op dat je de juiste selectie hierbij maakt. Er zijn niet minder dan 120 diverse verzekeringen voor auto’s en de optie hangt onder meer af van het leeftijd auto, wanneer je geboren bent en het aantal gereden jaren zonder gebreken dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeraars baseren de premie van hun autoverzekering op bovenstaande kenmerken. Om de beste overeenkomst voor de verzekering van je auto te calculeren hebben ze deze gegevens nodig. De goedkopere overeenkomst is niet altijd de voordeligste autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je op deze website de autoverzekering vergelijken die het betere bij jouw persoonlijke situatie past. Hierna kun je meteen een goede, maar betaalbare verzekering voor je auto aan gaan.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen wat voor een type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best lastig zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een mogelijkheid om nog extra verzekerd te zijn. Wat er precies wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet vergoed.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto uitbetaald, maar niet in alle gevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de tussen drie en acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer iemand een gloednieuwe auto gekocht heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet gelijk een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan belangrijk vindt. Zo is het mogelijk om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een calamiteit, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer u rijdt zonder schade, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: hoeveel kost autoverzekering

Scroll naar boven