goedkoopste autoverzekering van nederland

Hema Autoverzekering Review

Door te vergelijken op onze website vind je de meest geschikte autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Heb je tevens een schadeverzekering voor inzittenden, dan is de ongevallenverzekering voor inzittenden overbodig. De overlap in bescherming is te groot, waardoor je onnodig veel premie afdraagt. Dat wil je uiteraard liever voorkomen! Met de gebrekenverzekering krijg je de echt geleden gebreken uitbetaald in plaats van een eerder vastgesteld uit te keren bedrag. De bescherming is meestal voor gebreken tot een miljoen euro. Autoverzekering vergelijken.

Pechhulp

Vaak is er de optie om je extra te verzekeren voor hulp bij pech in Nederland of onder meer in het buitenland. Als je hiervoor een aanvullende autoverzekering afsluit, heb je te allen tijde hulp als je onderweg pech hebt aan je auto.

Een pechhulpverzekering vergoedt onkosten als effect van pech met de auto. Met deze verzekering voor je auto krijg je terstond hulp als je auto door pech en/of een motorisch defect niet meer kan rijden. Je hebt de keus voor een ons land en/of Europa dekking.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen wat voor een type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best vervelend zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook indien u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog extra verzekerd te worden. Wat er exact wordt verzekerd hangt af van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, hangt af van het soort verzekering die u afsluit en de verzekeraar waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is niet minder dan verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan de auto van een ander verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet vergoed.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald. Dit geldt echter niet voor alle situaties. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet betaald krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de tussen 3 en 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer men een nieuwe auto heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet gelijk een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan belangrijk vindt. Zo is het een optie om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een ongeval, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: hema autoverzekering review

Copyright & kopiëren; 2023 Prijsvergelijken.eu
Scroll naar boven