all risk autoverzekering kosten

Hele Goedkope Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de basisdekking van de verzekering voor je auto heb je de optie om een aanvullende autoverzekering te kiezen. Je kunt bij heel veel autoverzekeringsmaatschappijen kiezen uit de nu komende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Deze aanvullende verzekering voor je auto biedt bescherming voor echt opgelopen letselschade en/of gebreken aan bagage of persoonlijke eigendommen van de berijder en ;eventuele inzittenden als gevolg van een ongeluk met je auto. De hoogte van de vergoeding die je krijgt, is afhankelijk van de daadwerkelijke schade en is over het algemeen maximaal 1.000.000,- euro. Hoe hoog de uiteindelijke uitbetaling uiteindelijk wordt, kun je nalezen in de polisvoorwaarden van jouw autoverzekeraar.

No-claimbeschermer

Sommige autoverzekeraars geven tevens de optie om je aanvullend te verzekeren met een dekking van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1 keer per jaar schade laten vergoeden zonder dat de premie van de verzekering van je auto verhoogd wordt en zonder dat je korting op de no-claim verlaagd wordt. Het claimen van deze schade heeft daarentegen wel invloed op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het hierdoor een mogelijkheid dat je maandprijs wel verhoogd wordt als gevolg van het mindere aantal schadevrije jaren.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen welke soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best vervelend zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog aanvullend verzekerd te zijn. Wat er exact wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is niet minder dan verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen uitbetaald. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet uitbetaald.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald, maar niet in alle situaties. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer iemand een splinternieuwe auto gekocht heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet gelijk een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde eigenschappen hiervan belangrijk vindt. Zo is het een mogelijkheid om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een schadeclaim, of kunt u bijvoorbeeld uw ruiten aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer u rijdt zonder schade, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: hele goedkope autoverzekering

Scroll naar boven