beste boekhoudprogramma zzp

Gratis Boekhoudsoftware

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn buitengewoon veel diverse programma’s beschikbaar. Het is dus niet snel en niet moeilijk om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Boekhoudprogramma vergelijken

Op deze website tonen we verscheidene boekhoudprogramma’s. Denk aan een boekhoudprogramma voor zzp’ers en verenigingen, etc. Via de filters kun je een boekhoudpakket zoeken dat het voordeligste past bij je onderneming. Heb je enkele boekhoudpakketten gevonden? Vraag dan zonder kosten en vrijblijvend enkele proefaccounts aan, zodat je goed alle boekhoudsoftware kunt vergelijken. Alle boekhoudsoftware die wordt getoond op deze website voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en zijn dus zeer geschikte en goede boekhoudprogramma’s.

Let ook op de reviews. Daarmee kun je over het algemeen een goed beeld krijgen van de gebruikerservaringen van andere ondernemers.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van invloed om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar in de regel geen hoofdpunt. Op de keper beschouwd is het wel belangrijk dat je de vinger aan de pols houdt over jouw zaak. Goede boekhoudprogramma is de wijze om dat bij te houden. Een online boekhoudprogramma maakt het een optie om te allen tijde overzicht te hebben in je ondernemeing en te allen tijde en overal de boekhouding aan te kunnen passen. Een functioneel voorbeeld is uitgaven in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudprogramma’s hebben bijvoorbeeld de functie om een foto te maken van een kassabon en deze direct te verwerken in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan weg en de informatie van de foto hoef je in een later stadium alleen nog maar even over te typen in je boekhoudprogramma. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte methode van werken om te administreren.

Op deze website tonen we verschillende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het goedkopere past bij je situatie. Heb je er één gevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot het internet. Ernaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig en simpel je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar een overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van soms wel jaren geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verscheidene plussen.

Er zijn cloud apps voor online boekhouden voor de beginnende ondernemer of voor de gevestigde ondernemer. Ook heb je verschil in offline en online cloud apps voor online boekhouden. Een offline boekhoudprogramma installeer je op je pc, een online programma voor de boekhouding hoef je niet te installeren. Deze is te allen tijde waar je maar bent te bereiken. Ook heeft ieder boekhoudprogramma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene boekhoudprogrammakun je boekhouden en facturen versturen. Bij een ander programma voor je boekhouding kun je weer automatisch aangifte van de btw doen of je gewerkte tijd bijhouden. Ook is het ene programma voor je boekhouding zeer gemakkelijk en simpel in gebruik en hoef je bijna geen te weten over boekhouden. Bij het andere programma voor je boekhouding is het wellicht niet zo intuitief en moet je wel enige kennis hebben van boekhoudprogramma om je administratie te kunnen doen. Klik hier als je meer weten over gratis boekhoudsoftware.

Scroll naar boven