beste inboedelverzekering

Goedkope Wa En Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering bescherm je alle losse spullen in je woning tegen beschadigingen en onkosten die hieruit zijn ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van je iPad, of een meubelstuk met waterschade. Wees je ervan bewust dat vrijwel elke verzekeringsmaatschappij zijn eigen voorwaarden heeft. Vergelijk nu!

Heb jij een huurhuis of koophuis? Verzeker dan met een inboedelverzekering de materiële schade aan jouw spullen binnen en buiten de woning. Hieronder vallen alle roerende zaken in en om de woning, schuur of garage zoals onder andere huisraad, computers, lijfsieraden en fietsen. De meest gebruikelijke oorzaken van gebreken zijn brand en diefstal.

Inboedelverzekering vergelijken en aan gaan

Een inboedelverzekering is een verzekering die eventuele gebreken aan de zogenaamde inboedel van uw huis verzekerd. De term ‘inboedel’ houdt in alles wat verhuisbaar is en dus niet nagelvast aan uw woning zit. Voorwerpen die wel nagelvast aan de huis zitten vallen weer onder de opstalverzekering. De inboedelverzekering vergelijken doet u in enkele stappen en eenvoudig via deze site.

Een inboedelverzekering vinden is niet verplicht, maar wel een slimme mogelijkheid. Wanneer je huis afbrandt is het fijn als je je meubels weer kunt aanschaffen. Tevens op welk moment bij je wordt ingebroken kun je weer een nieuwe televisie, telefoon en camera kopen. Brand-, of inbraakgebreken is niet het enige wat een inboedelverzekering betaald. Bekijk op onze dekkingen pagina op welk moment je bij je inboedelverzekering terecht kunt. dan ook vergoedt de inboedelverzekering geen schade aan je huis, daarvoor heb je een opstalverzekering nodig.

Verschillende typen inboedelverzekeringen

Er bestaan diverse soorten inboedelverzekeringen. U heeft de basis inboedelverzekering die gevolgen van brand, blikseminslag, waterschade, diefstal of vandalisme dekt. Tevens bestaan er verscheidene wijde inboedelverzekeringen met verscheidene aanvullingen op de basisdekking. Deze soort kan onder andere gevolgen van schroei- en smeltgebreken of schade aan de inhoud van uw vriezer of koelkast dekken. Daarnaast heeft u nog de allrisk inboedelverzekering. Dit type verzekert tevens elk plotseling en onverwacht van buitenkomend onheil. Welke gevallen daar precies onder vallen kunt u vinden bij uw verzekeringsmaatschappij.

Zowel bij de inboedel- als bij de opstalverzekering zijn er 2 soorten bescherming van gebreken:

  1. Extra uitgebreid (eug), betaalt alleen voorvallen die in de voorwaarden van de polis staan
  2. Allrisk, dekt alle schadegevallen, tenzij ze nadrukkelijk zijn uitgesloten. De laatste jaren zien we een trend dat de verschillen tussen extra uitgebreid en allrisk, zowel qua maandprijs als qua dekking, steeds groter worden.

Het loont om goed te kijken naar de voorwaarden van de polis en de uitsluitingen, zeker als je huis bijzondere elementen heeft (gebogen glas, of glas-in-lood onder andere). Zie tevens onze hints voor het vinden van een inboedel- en opstalverzekering.

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering kunt u uw eigendommen verzekeren tegen brand, blikseminslag, schroeien, diefstal en waterschade. Let erop dat u naast uw inventaris tevens extra kosten kan tegenkomen. Het is handig als deze ook zijn verzekerd. Denk aan de opruimings- en saneringskosten en onkosten voor vervoer en opslag van bezittingen. En verder dient u te letten op de bescherming op uw sieraden, kunst- en antiekgroep en diverse apparatuur.

De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben een gebrekenherstelservice.

Wat houdt een inboedelverzekering nou eigenlijk in?

Een inboedelverzekering is een verzekering waar we vaak over horen, maar wat is het nut hier nou eigenlijk van en waarom is het slim om deze verzekering af te sluiten? Waar moet je op letten?

Is een inboedelverzekering verplicht?

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Wanneer u toch iets heeft met uw inboedel, dan kunnen de onkosten zonder verzekering behoorlijk hoog oplopen. U moet dan alles opnieuw kopen en dit is niet goedkoop. Bij een inboedelverzekering krijgt u geld en het bedrag dat u ontvangt is afhankelijk van de schade die u opgelopen hebt en de verzekering die u heeft afgesloten.

Wat is er niet verzekerd?

Hoewel eigenlijk alles wel meeverzekerd is, zijn er enkele uitzonderingen. Heeft u in huis of in uw schuur motorvoertuigen staan? Zoals auto’s, motors of scooters? Dan vallen deze niet onder deze verzekering. Ook spullen die u meeneemt op vakantie en die daar beschadigd raken of worden gestolen zijn niet meeverzekerd. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een camera die is gestolen of een laptop die beschadigd raakt. Wanneer dit tijdens een vakantie gebeurt, dient u e hiervoor je reisverzekering aan te moeten spreken.

In geval van schade of diefstal

Is er schade of diefstal geweest? Dan dient u dit te melden bij de inboedelverzekering. Hoe dit precies moet, zal per verzekering verschillend zijn. Dit staat altijd wel duidelijk aangegeven bij de verzekeraar. Wanneer er sprake is van diefstal, is het belangrijk om ook de aangifte bij de politie aan de verzekeringsmaatschappij te laten zien. Hoe meer bewijzen, hoe beter.

Scroll naar boven