all risk autoverzekering kosten

Goedkope Autoverzekering Wa

Door te vergelijken op deze website vind je de beste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere voorwaarden. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeringsmaatschappij anders geregeld. In de regel is het een dag, een maand, maar 12 maanden komt ook wel voor. Voor verzekeringsmaatschappijen die aangesloten zijn bij het Verbond van verzekeringsmaatschappijen berekent men een gewone termijn van ten hoogste een jaar. Na dat jaar mag je per dag overstappen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.

Goedkope Autoverzekering Wa

Als je een auto least, moet je verplicht een autoverzekering vinden. Dit is online te doen, maar let op dat je de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn circa 120 verschillende verzekeringen voor auto’s en de optie hangt onder meer af van het grootte van de auto, op welk moment je geboren bent en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeraars bepalen de premie van hun autoverzekering op bovenstaande karakterisering. Om de beste verzekeringpolis voor je autoverzekering te calculeren hebben ze deze gegevens nodig. De betere deal is niet altijd de goedkoopste autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je bij ons de autoverzekering vergelijken die het slimste bij jouw persoonlijke geval past. Hierna kun je gauw een goede, maar betaalbare verzekering voor je auto aan gaan.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best moeilijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook indien u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog aanvullend verzekerd te worden. Wat er precies wordt verzekerd hangt af van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en de verzekeraar waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan de auto van een ander verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet betaald.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto vergoed. Dit geldt echter niet voor alle situaties. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet betaald krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer de verzekeringnemer een gloednieuwe auto heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel betaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet meteen een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde onderdelen hiervan belangrijk vindt. Zo is het mogelijk om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een schadeclaim, of kunt u bijvoorbeeld het glas aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering wa

Scroll naar boven