Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Goedkope Autoverzekering Vergelijken

Door te vergelijken op hier vind je de beste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van autoverzekeringen is bij elke verzekeringsmaatschappij anders vastgelegd. Soms is het een 24 uren, een maand, maar 12 maanden komt ook wel voor. Voor verzekeringsmaatschappijen die aangemeld zijn bij het Verbond van verzekeraars berekent men een gangbare termijn van maximaal een jaar. Na dat jaar mag je per dag opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je autoverzekering.

Pechhulp

Vaak is er de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren voor pechhulp in Nederland of bijvoorbeeld in heel Europa. Als je hiervoor een aanvullende autoverzekering afsluit, ontvang je te allen tijde assistentie als je onderweg pech hebt aan je auto. pechhulp wordt eigenlijk over het algemeen als aparte verzekering voor je auto afgesloten, waarmee deze niet aanvullend op de autoverzekering hoeft worden gekozen. Ga ook hier na of je niet te veel verzekerd bent en voorkom dat je nutteloos te veel betaalt.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je hier autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je ook de goedkoopste verzekering voor je auto. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar je eigen schade niet.
  • WA + beperkt casco. Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu tevens de ellende aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door onder meer een schade) wordt niet voor je betaald.
  • All Risk (ook wel WA + volledig casco genoemd. Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt tevens alle schade aan je eigen auto vergoed.

De keuzemogelijkheid voor de bescherming hangt af van het bouwkalenderjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de meest goedkope autoverzekering en dekking: kwaliteit is tevens belangrijk. Ga je op deze website je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste mogelijkheid kunt maken. Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering vergelijken

Scroll naar boven