All Risk Autoverzekering Vergelijken

Goedkope Autoverzekering Studenten

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de basisdekking van de autoverzekering heb je de optie om een aanvullende autoverzekering te kiezen. Je kunt bij heel veel autoverzekeringsmaatschappijen kiezen uit de volgende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Een schadeverzekering inzittenden vergoedt de werkelijk geleden gebreken van de metgezellen die in je auto zaten tijdens het schade. Tevens hier maakt het niet uit wie de schuldige is.

Een schadeverzekering inzittenden is een uitbreiding van de verzekering voor je auto. Die dekking biedt tegen immateriële en materiële gebreken na een ongeval. Normaal gesproken is dit een bescherming maximaal 1.000.000,- euro. Met een inzittendenverzekering zorg je ervoor dat je goede bescherming hebt als er een ongelukis gebeurd.

Goedkope Autoverzekering Studenten

Als je een auto least, moet je verplicht een autoverzekering afsluiten. Dit is goed te doen, maar let op dat je de juiste selectie hierbij maakt. Er zijn ongeveer 120 diverse autoverzekeringen en de optie hangt bijvoorbeeld af van het leeftijd auto, je leeftijd en het aantal gereden jaren zonder schade dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringsmaatschappijen bepalen de kosten van hun autoverzekering op bovenstaande kwalificaties. Om de voordeligste koop voor de verzekering van je auto te berekenen hebben ze deze gegevens nodig. De beste overeenkomst is niet altijd de meest voordelige autoverzekering: kwaliteit is zeker zo belangrijk. Daarom kun je op onze website de verzekering voor je auto vergelijken die het slimste bij jouw persoonlijke geval past. Vervolgens kun je aanstonds een prima, maar gunstig geprijsde autoverzekering vinden.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best onduidelijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook indien u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog extra verzekerd te worden. Wat er precies wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen uitbetaald. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet vergoed.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto uitbetaald. Dit geldt echter niet voor alle schadegevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet uitbetaald krijgen. De meeste consumenten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer u een splinternieuwe auto heeft gekocht. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet meteen een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde zaken hiervan interessant vindt. Zo is het een optie om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een calamiteit, of kunt u bijvoorbeeld het glas extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer u rijdt zonder schade, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering studenten

Scroll naar boven