goedkope autoverzekering berekenen

Goedkoopste Autoverzekering Wa

Door te vergelijken op deze website vind je de beste autoverzekering. Of de autoverzekering met de betere voorwaarden. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeringsmaatschappij anders vastgelegd. In de regel is het een 24 uren, 30 dagen, maar 12 maanden komt ook wel voor. Voor verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van verzekeraars berekent men een gebruikelijke contracttermijn van maximaal 12 maanden. Na die 12 maanden mag je dagelijks annuleren met een opzegtermijn van een maand. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je autoverzekering.

No-claimbeschermer

Veel autoverzekeraars bieden ook de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren met een dekking van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1 maal per 12 maanden schade claimen zonder dat de maandlasten van je autoverzekering omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim verlaagd wordt. Het claimen van deze gebreken heeft desalniettemin wel invloed op het aantal jaren gebrekenvrij. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het daardoor een mogelijkheid dat je kosten wel verhoogd wordt als gevolg van het verlaagde aantal gebrekenvrije jaren.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen welke soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best vervelend zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een optie om nog extra verzekerd te worden. Wat er exact wordt verzekerd hangt af van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is op zijn minst verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto uitbetaald, maar niet in alle schadeclaims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de 3 tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer men een gloednieuwe auto gekocht heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn meerdere optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet gelijk een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde zaken hiervan belangrijk vindt. Zo is het mogelijk om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een schadeclaim, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: goedkoopste autoverzekering wa

Scroll naar boven