Wat Kost Een Aansprakelijkheidsverzekering

Goedkoopste Autoverzekering 18 Jarige

Door te vergelijken op deze website vind je de betere autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van autoverzekeringen is bij elke verzekeraar anders vastgelegd. In de regel is het een dag, een maand, maar 12 maanden komt tevens wel voor. Voor verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van verzekeringsmaatschappijen geldt een gangbare looptijd van ten hoogste 12 maanden. Na dat jaar mag je per dag annuleren met een opzegtermijn van een maand. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.

No-claimbeschermer

Een aantal autoverzekeraars bieden ook de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren met een no-claimbeschermer. Met deze beschermer kun je 1 keer per jaar schade laten vergoeden zonder dat de kosten van je autoverzekering verhoogd wordt en zonder dat je no-claimkorting lager wordt. Het verhalen van deze gebreken heeft daarentegen wel effect op het aantal jaren gebrekenvrij. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het daardoor mogelijk dat je premie wel meer wordt als gevolg van het verlaagde aantal schadevrije jaren.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je bij ons autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap twee kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de voordeligste verzekering voor je auto. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar je eigen schade niet.
  • WA Plus (tevens wel WA + beperkt casco genoemd). Naast de WA-dekking, wordt nu ook de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een ongeluk) wordt niet voor je betaald.
  • All Risk (tevens wel WA + volledig casco genoemd. Alles wat onder beperkt casco valt wordt betaald, maar nu wordt tevens alle schade aan je eigen auto vergoed.

De mogelijkheid voor de dekking hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de meest goedkope autoverzekering en dekking: klasse is ook belangrijk. Ga je op onze website je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de juiste keus kunt maken. Hier is meer te zien: goedkoopste autoverzekering 18 jarige

Scroll naar boven