Zakelijke Aansprakelijkheidsverzekering

Goede Autoverzekering

Door te vergelijken op onze website vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de betere voorwaarden. Of die

Autoverzekering beëindigen

Wil je de verzekering van je auto beëindigen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeraar. De verzekeraar zal je autoverzekering zoals verwacht binnen 30 dagen stopzetten. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je nieuwe aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je oude verzekering van je auto op! Wil je de autoverzekering annuleren omdat je verzekeraar een stijging van de premie doorvoert of de voorwaarden heeft aangepast, dan mag je de verzekering van je auto zonder opzegtermijn opzeggen.

No-claimbeschermer

Sommige autoverzekeringsmaatschappijen geven tevens de optie om je extra te verzekeren met een bescherming van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1x per jaar schade claimen zonder dat de kosten van de verzekering van je auto verhoogd wordt en zonder dat je no-claimkorting verlaagd wordt. Het claimen van deze schade heeft daarentegen wel effect op het aantal jaren schadevrij. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het hierdoor een optie dat je kosten wel verhoogd wordt als gevolg van het verlaagde aantal schadevrije jaren.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je op onze website autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap twee kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de voordeligste verzekering voor je auto. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar je eigen gebreken niet.
  • WA + beperkt casco. Naast de WA-dekking, wordt nu tevens de ellende aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een botsing) wordt niet vergoed.
  • All Risk (tevens wel WA + volledig casco genoemd. Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt betaald, maar nu wordt ook alle gebreken aan je eigen auto betaald.

De mogelijkheid voor de dekking hangt af van het bouwtwaalf maanden en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de voordeligste autoverzekering en dekking: klasse is tevens belangrijk. Ga je bij ons je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de juiste keuzemogelijkheid kunt maken. Hier is meer te zien: goede autoverzekering

Scroll naar boven