boekhoudpakket eenmanszaak

Financiele Administratie Software

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn buitengewoon veel verscheidene programma’s beschikbaar. Het is dus niet efficiënt en simpel om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudprogramma bevat (standaard) de mogelijkheid om verschillende overzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudprogramma voor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouder hebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar te inspecteren. Je hebt gegevens eenvoudig en overzichtelijk en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in een oogopslag in je boekhoudsoftware hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet verwerven. Zo weet je wat je nog kunt uitgeven en wat je jezelf aan loon kan uitkeren. Tevens weet je onder meer dankzij de BTW-overzichten aanstonds welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien twaalf maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus cruciaal om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar in de regel geen hoofdpunt. Immers is het wel van belang dat je de controle houdt over je onderneming. Goede programma voor je boekhouding is de manier om dat bij te houden. Een online programma voor je boekhouding maakt het een mogelijkheid om immer inzicht te hebben in je zaak en te allen tijde en overal de administratie aan te kunnen passen. Een voorbeeld uit de praktijk is uitgaven in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben onder meer de functie om een foto te maken van een bon en deze gelijk te uploaden in het online boekhoudsysteem. De factuur kan in de prullenbak en de informatie van de foto hoef je later alleen nog maar even over te nemen in je programma voor je boekhouding. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte manier van werken om te administreren.

Op deze website tonen we allerhande boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het betere past bij je onderneming. Heb je er een gevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Al de programma’s voor je boekhouding die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot het internet. Ernaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar 1 overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van misschien wel jaren geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verscheidene voordelen.

Er zijn boekhoudprogramma’s voor de kleine ondernemer of voor de grote ondernemer. Ook heb je verschil in offline en online cloud apps voor online boekhouden. Een offline boekhoudprogramma installeer je op je pc, een online programma voor de boekhouding hoef je niet te installeren. Deze is overal waar je maar bent te gebruiken. Ook heeft ieder boekhoudprogramma weer zijn eigen eigenschappen en voordelen. Bij het ene programma voor je boekhoudingkun je boekhouden en factureren. Bij een ander boekhoudprogramma kun je weer automatisch btw-aangifte doen of je gewerkte tijd bijhouden. Tevens is het ene programma voor je boekhouding zeer gemakkelijk en eenvoudig in gebruik en hoef je weinig te weten over boekhouden. Bij het andere boekhoudprogramma is het misschien niet zo intuitief en moet je wel degelijk kennis hebben van boekhoudprogramma om je administratie te kunnen doen. Klik hier als je meer weten over financiele administratie software.

Scroll naar boven