gratis boekhoudprogramma

Factureringssoftware

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn enorm veel verscheidene programma’s beschikbaar. Het is dus niet easy om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Een boekhouding opzetten met een boekhoudsoftware

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer van betekenis om de administratie bij te houden. Een administratie beginnen klinkt dan wellicht ook niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het succes van je zaak. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er meerdere belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet vroeg genoeg starten met het opzetten van je boekhouding. Grip hebben op de inkomsten en uitgaven, is grip hebben op de bedrijfsvoering. Ook kun je tevens belastingvoordelen halen uit een overzichtelijke administratie, bijvoorbeeld om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien twaalf maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus cruciaal om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als ondernemer heb je veel te doen. De boekhouding, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar in de regel geen hoofdpunt. Per slot van rekening is het wel belangrijk dat je de vinger aan de pols houdt over je bedrijf. Goede programma voor je boekhouding is de manier om dat uit te voeren. Een online boekhoudprogramma maakt het een optie om te allen tijde overzicht te hebben in je zaak en immer en overal de administratie aan te kunnen passen. Een doelmatig voorbeeld is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben onder andere de mogelijkheid om een foto te maken van een factuur en deze gelijk te uploaden in het online boekhoudsysteem. De factuur kan weg en de inhoud van de foto hoef je in een later stadium alleen nog maar even over te typen in je programma voor je boekhouding. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte wijze van werken om te boekhouden.

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het beste past bij je situatie. Heb je er een gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je behoften past.

Pre’s online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel voordelen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een computer met toegang tot internet. Daarnaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart snel en niet moeilijk je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar een overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van misschien wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft diverse voordelen.

Er zijn boekhoudprogramma’s voor de beginnende ondernemer of voor de grote ondernemer. Ook heb je verschil in offline en online programma’s voor online boekhouden. Een offline boekhoudprogramma installeer je op je computer, een online boekhoudprogramma hoef je niet te installeren. Deze is te allen tijde waar je maar bent te bereiken. Ook heeft ieder boekhoudprogramma weer zijn eigen functies en voordelen. Bij het ene boekhoudprogrammakun je boekhouden en facturen versturen. Bij een ander boekhoudprogramma kun je weer automatisch aangifte van de btw doen of je uren invoeren. Tevens is het ene programma voor je boekhouding zeer vanzelfsprekend en eenvoudig in gebruik en hoef je weinig te weten over boekhouden. Bij het andere boekhoudprogramma is het misschien niet zo vanzelfsprekend en moet je wel degelijk kennis bezitten Klik hier als je meer weten over factureringssoftware.

Scroll naar boven