Energie vergelijken

Wanneer u bij de energievergelijking een betere aanbieding heeft gevonden kunt u deze simpel online afsluiten op de website van energieaanbieder. Na het afsluiten van uw nieuwe energiecontract hoeft u alleen nog uw huidige stand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Tarieven voor energie kunnen per leverancier ontzettend verschillen en dit kan op jaarbasis al snel honderden euro’s besparen. De uitgaven aan gas en licht bestaan uit de kosten voor verbruik, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De energietarieven schelen flink per leverancier en ook uw woonplaats kan effect hebben op de maandprijs. Lange tijd bij dezelfde energieleverancier blijven is niet voordelig, daarom is het interessant om met regelmaat uw kosten te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u simpel de kosten van meer dan 15 leveranciers.

Energie vergelijken

Waarom vergelijken?

Wist u dat energie vergelijken dé manier is om de meest voordelige leverancier te vinden? En dat u daardoor veel kunt besparen op de vaste lasten? Het invullen van de vergelijker is ook nog eens erg eenvoudig. En overstappen daarna ook!

Door het vergelijken van energie, ook wel gas en licht, kunt u snel jaarlijks flink geld besparen. Via onze website kunt u energieleveranciers vergelijken op basis van bijvoorbeeld prijs, kwaliteit en ervaringen van andere klanten. Met onze energievergelijker vindt u binnen enkele momenten de beste energieleverancier. Hierdoor bespaart u simpelweg honderden euro’s op uw gas- en stroomrekening. Probeer het ook en vergelijk snel tot wel vier aanbieders op basis van welkomstkortingen, kosten en andere eigenschappen.

 • Slechts enkele minuten werk.
 • Overstappen is enkele klikken met de muis.
 • Het prijsverschil is al gauw enkele honderden euro’s!

Overstappen kost niets en snel geregeld. Zo kunt u simpelweg en snel flink geld overhouden op uw energierekening. Uw opbrengst kan zelfs oplopen tot 450 euro! U hoeft uw lopende energiecontract niet zelf op te zeggen, dat doet de gekozen leverancier van gas en licht voor u. En met 14 dagen wettelijke bedenktijd zit u nergens aan vast.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de tarieven voor stroom en gas per aanbieders van gaslicht flink verschillen, ook moet u ook letten op de vaste kosten die de aanbieders van gaslicht in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is soms mogelijk dat een leveringsovereeenkomst bijvoorbeeld voordelig lijkt door de goedkopere energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u op onze website eenvoudig de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energieleveranciers kunt u onder andere letten op de volgende eigenschappen;

 1. Kosten voor energie: Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per Kilowattuur en de kosten voor gas per kubieke meter. Het is ook relevant om te bekijken of het een vast of variabel kostenplaatje is. Bij een vast tarief betaalt u de hele contractduur hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
 2. Extra kosten: De netwerkkosten en vastrechtskosten kunnen differentiëren per energieleverancier, deze extra kosten kunnen flink in prijs schelen. Controleer om die reden altijd wat de gemiddelde maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven voordeliger uit bent.
 3. Speciale acties: De energiemarkt is erg competitief, om die reden hebben bijna alle leverancier kortingen om nieuwe klanten aan zich te binden. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een gratis tablet, een lager tarief of een ander cadeautje!
 4. Duurzaamheid van de geleverde energie: Bent u op zoek naar een groene gas- en stroomleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u ook onmiddellijk een zicht in hoe duurzaam de leverancier van gas en licht is! Bekijk het hier en maak direct een energievergelijking.
 5. De duur van het contract: Energiecontracten lopen over het algemeen één, 3 of vijf jaar, al zijn er op het moment ook contracten voor 2 of vier jaar. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand te annuleren!

Bekijk ook wat overige consumenten over een energieleverancier denken! Op onze website kunt u een beoordelingen lezen over uw leverancier.

Vaste of variabele energietarieven kiezen?

Wanneer u energietarieven gaat vergelijken dan kunt u kiezen voor een termijncontract met vaste of met variabele tarieven voor energielevering. Vaste kosten voor energie zet u vast voor een langere periode, bijvoorbeeld 1 of 3 jaar. Variabele kosten voor energie kunnen maandelijks, per drie maanden of per 6 maanden wijzigen. Zo profiteert u dus van prijsdalingen maar kunt u ook meer kwijt zijn wanneer de tarieven voor energielevering stijgen.

Door over te stappen via onze energievergelijker kunt u eenvoudig geld overhouden. Bijna alle gezinnen kunnen besparen door te switchen, en in veel gevallen tot wel 100-en euro’s! Een gemiddelde overstapper bespaart €350,00 door de welkomstbonus! En dat is maar goed ook, want gas en stroom is de afgelopen jaren flink in prijs omhoog gegaan.

Vaste energiekosten

Naast de tarieven voor energie bestaat de rekening voor energie ook voor een deel uit vaste lasten, ook deze kunnen enorm oplopen. Per 12 maanden betaalt u voor elektriciteit gemiddeld al snel €275,00 vaste kosten per jaar en voor gas ook nog een 215,00. Voor stroom heeft dit met name te maken met de teruggave energiebelasting en voor gas met de lasten voor de aansluiting van gas en de huur van de gasmeter.

Energietarieven vergelijken en besparen

Klanten die vrijwel nooit overstappen kunnen enorm besparen door te [wisselen van leverancier van gas en licht. Als u al langer klant bent bij een leverancier betaalt u vaak te veel voor uw gas en stroom en liggen de prijzen voor gas en stroom gemiddeld gezien hoog. Door over te stappen kunt u al gauw €300,00 besparen!

Hoe werkt de energievergelijker

Met de energievergelijker kunt u eenvoudig en snel onder andere energiecontracten vergelijken van EON, DealDirect, Electrabel, Oxxio, Nuon, Energiedirect, Miky Energie Topdeal en de Nederlandse Energie Maatschappij! Om de vergelijking te krijgen kunt u uw huidige verbruik invoeren, uw postcode, de gewenste contractduur en eventueel de mate van duurzaamheid. Met de gegevens berekent de energievergelijker binnen real time de beste energiecontracten! Wanneer een gas- en stroomleverancier een speciale actie heeft lopen dan vindt u deze ook terug in het overzicht.

Stappen energievergelijker

 1. Vul uw postcode in om de beschikbare leveranciers van gas en licht te vinden.
 2. Geef uw metertype aan en type woning.
 3. Vul het aantal inwoners van uw gezin in.
 4. Wanneer u uw exacte verbruik in de buurt heeft kunt u deze ook toevoegen.
 5. Kies de gewenste contractduur en duurzaamheid.
 6. Klik op ‘Start met vergelijken’.
 7. Vergelijk de beste deals! Tip: Gebruik ‘Meer informatie’ om een beter beeld te krijgen van de aanbieding
 8. Klik op aanvragen om uw contract af te sluiten!
Scroll naar boven