Gas En Energieprijzen Vergelijken

Elektriciteit En Gas

De energievergelijker berekent de laagste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor stroom en gas apart en kan op deze manier het beste overeenkomst weergeven. De prijs voor elektriciteit wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte jaarkosten en kosten per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden gevormd door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze manier kunt u precies de jaarkosten berekenen en de lasten per kWh stroom of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest voordelige energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld overhouden
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je gedurende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op onder meer beoordeling, duurzaamheid, duur en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest voordelige energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de provider met de beste beoordeling.

Energie vergelijken: waar moet je op letten?

Op onze website zetten we alle energiecontracten overzichtelijk voor je op een rij, gesorteerd op energieprijzen die je per kalenderjaar betaalt. We raden je aan om met name naar eenjarige contracten te kijken met vaste tarieven. Waarom? Omdat je daarmee vaker van lagere tarieven én een aantrekkelijke welkomstkorting kunt profiteren.

Goedkope energie

Ben je op zoek naar goedkope energie? In onze energievergelijker komt het meest voordelige energiecontract immer bovenaan te staan. Welk contract dit is, is gebonden aan van je energieverbruik en het moment waarop je energie vergelijkt. En allicht van de exclusieve kortingen die leveranciers aanbieden. Vergelijk energie en check wat voor jou de voordeligste energiedeal is.

Geld besparen op de energierekening. Voor veel klanten omvat deze zin al hun goede voornemens voor het nieuwe 12 maanden. Energiebewust leven is nog nooit zo doorslaggevend geweest. Daarnaast wordt het leven tevens steeds duurder, waarmee we dolgraag willen uitsparen op de maandelijkse lasten. Dat is niet te allen tijde even eenvoudig. Een nieuwe weg inslaan blijkt in de regel een enorme struikelblok voor de meeste mensen te zijn. Plotseling veel minder energie verbruiken is over het algemeen niet mogelijk. klanten vervallen toch ook in hun oude gewoontes. Het is veel beter om je alledaagse energiebesparende suggesties eigen te maken. Je hoeft niet in de kou te zitten of met de hand te wassen. Energie uitsparen hoeft niet vervelend te zijn. Sterker nog: het is zelfs heel makkelijk, zeker als je er een gewoonte van maakt. Je kunt tevens uitsparen door over te stappen van energiemaatschappij. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen gedurende een lange periode bij dezelfde leverancier blijven. Dan ben je echter een dief van je eigen portemonnee. Overstappen loont. Hiermee kun je zelfs honderden euro’s per kalenderjaar besparen. Maar hoe pak je dit aan? Hoe moet ik energie vergelijken?

Stap over naar de meest voordelige energieleverancier

Gebruik onze energievergelijker om de voordeligste energiemaatschappij te vinden. Filter op energiesoort of contract of zelfs alleen op energie in plaats van energie en gas. Het is allemaal een optie wanneer u begint met energie vergelijken. U kunt zo efficiënt mogelijk zijn waar het de energieprijzen aangaat maar tevens op het feit of het energiebedrijf u duurzame stroom kan leveren. Het filteren scheelt u een hoop zoekwerk waardoor het energie vergelijken een stuk makkelijker wordt. Er zijn consumenten die liever gaan voor een variabel tarief en niet willen vastzitten aan een langdurig energiecontract. De andere consument prefereert ordinair grijze stroom zonder poespas.

Jaarlijks overstappen naar de goedkoopste energieleverancier

Stel u zit al jaren bij dezelfde energieleverancier, dan bent u dus al tien keer of minstens vijf keer de meest goedkope energie aanbieding misgelopen. helemaal niet nodig want verandering van spijs doet eten, en veranderen naar de goedkoopste energieleverancier doet uitsparen. Geld besparen op uw per slot van rekening al dure energiekosten dus. Het energieverbruik is van betekenis bij het maken van een goede energievergelijking. Op die wijze kun je tot op de cent nauwkeurig berekenen hoeveel u kwijt bent. Zorg dus eerst dat u uw exacte verbruik weet. Zonder de juiste gegevens maakt de energievergelijker een schatting van de energieprijzen. En op die wijze weet u niet hoeveel u nu echt moet betalen. gas en elektriciteit bestaan uit de kosten per eenheid, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie veranderen flink per energieleverancier en ook uw vestigingsplaats kan effect hebben op de maandprijs. Jarenlang bij dezelfde energieleverancier klant blijven is niet kostenbesparend, om die reden is het interessant om met regelmaat uw kosten te vergelijken met andere aanbieders. Via deze website vergelijkt u simpel de prijzen van meer dan 15 leveranciers.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de kosten voor energie per energiemaatschappijen flink verschillen, daarentegen moet u tevens letten op de vaste lasten die de leveranciers in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is soms mogelijk dat een leveringsovereeenkomst bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u op onze website uitgebreid de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder meer letten op de volgende eigenschappen;

  1. Energietarieven – Hierbij kunt u rekening houden met de stroomkosten per Kilowattuur en de kosten voor gas per kubieke meter. Het is tevens interessant om te controleren of het een vast of variabel tarief is. Bij een vast tarief betaalt u de hele periode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene energieleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u ook direct een overzicht in hoe duurzaam de leverancier van gas en licht is! Bekijk het hier en maak gauw een energievergelijking.
  3. De contracttermijn – Energiecontracten lopen over het algemeen 1, drie of 5 jaar, al zijn er tegenwoordig tevens aanbiedingen voor twee of 4 kalenderjaar. U kunt tevens kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand opzegbaar!

Bekijk tevens wat overige consumenten over een leverancier denken! Op hier kunt u een waarderingen lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij elektriciteit en gas.

Scroll naar boven